Στο Μαρόκο και δη στην Μπενσλιμάνε θα διεξαχθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, σύμφωνα με σημερινό (10/09) ρεπορτάζ του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων EFE.

Επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Μαρόκου, Φουζί Λεκτζά, ο οποίος σε εκδήλωση πολιτικού κόμματος στη Μπουζνίκα, αποκάλυψε την εν λόγω εξέλιξη. «Η επαρχία Μπενσλιμάνε και η πόλη της θα έχουν την τιμή να φιλοξενήσουν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Μπενσλιμάνε απέχει 60 χιλιόμετρα από την Καζαμπλάνκα, ενώ σε αυτήν κατασκευάζεται το γήπεδο «Χασάν Β’», κόστους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, με προβλεπόμενη χωρητικότητα 115.000 θεατών, θα είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στον κόσμο αποκλειστικά για ποδόσφαιρο!

Ωστόσο, η FIFA όχι μόνο δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την έδρα του τελικού, καθώς Ισπανία και Μαρόκο «ερίζουν» για τη φιλοξενία του. Αντιθέτως, μόλις τον περασμένο Αύγουστο, χαρακτήρισε «ψευδή και παραπλανητικά» τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Τζιάνι Ινφαντίνο είχε υποσχεθεί τη διεξαγωγή του στο Μαρόκο.

«Η Ισπανία θα πρέπει να φιλοξενήσει τον τελικό», είχε τονίσει από την πλευρά του λίγες ημέρες νωρίτερα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο ομόλογος του Λεκτζά στην Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, Ραφαέλ Λουζάν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βαρύτατες «καμπάνες» για Παρέδες και Μολίνα μετά τον καυγά στον τελικό του Μουντιάλ!

Βγαίνει σε δημοπρασία με... εξωπραγματική τιμή εκκίνησης η μπάλα από το γκολ με «το χέρι του Θεού»!

Νέα εθνική… ποδοσφαιρική εορτή στην Αργεντινή για να τιμηθεί η φετινή προσπάθεια της «αλμπισελέστε» στο Μουντιάλ!

Γκάβι: Έβαψε ροζ τα μαλλιά του μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ

Ο Ινφαντίνο τάζει τον τελικό του Μουντιάλ στο Μαρόκο με αντάλλαγμα τη δημόσια στήριξη της ομοσπονδίας

Ανανέωσε με την εθνική των ΗΠΑ έως το 2030 ο Ποκετίνο

FIFA: «Δεν πουλάμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, απλά φροντίζουμε για τα έσοδα»

«Προσπαθούν να πείσουν τον Αλ – Κελαΐφι να πάρει τη θέση του Ινφαντίνο στη FIFA»!

Το φοβερό πρωτοσέλιδο της Equipe με Ινφαντίνο – Τραμπ, το Μουντιάλ και… βροχή από χαρτονομίσματα!

Αντσελότι: Παραδέχθηκε τα λάθη στο Μουντιάλ και κλείνει τον κύκλο των βετεράνων – «Ώρα για νέα γενιά»