Έρευνες για τον εντοπισμό στρατιωτικού υλικού που χάθηκε από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο με την συμμετοχή της αντιτρομοκρατικής διενεργούν οι αρχές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως πληροφορήθηκε η ΕΛΑΣ από το ΓΕΝ έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού η οποία όμως ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ θα ερευνήσουν τον χώρο ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.

Νωρίτερα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε ότι υπήρξε απώλεια στρατιωτικού υλικού και για το περιστατικό έχει διαταχθεί προανάκριση.

Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μονάδα την Δευτέρα το απόγευμα (09-09-2019) διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού. Πιο συγκεκριμένα έλειπαν αντιαρματικά και εκρηκτικά, που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονταν στη Μονάδα.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως αυτό το στρατιωτικό υλικό έκανε φτερά από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς το πρωί ξεκίνησε νέα καταμέτρηση προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των εκρηκτικών που χάθηκαν, ενώ οι πρώτες πληροφορίες απο τις έρευνες δείχνουν ότι η κλοπή υλικού έγινε πριν το καλοκαίρι.

Στη συνέχεια θα γίνει σύγκριση με την προηγούμενη απογραφή και όλα τα στοιχεία θα φτάσουν στα χέρια εκείνων που χειρίζονται την έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται οπλισμός από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Στις έρευνες και η Αντιτρομοκρατική

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών της απώλειας του στρατιωτικού υλικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λέρο έσπευσαν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και των εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας.

Ο Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ, εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΝΟ, έκανε την εξής δήλωση:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ)».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ

Επίθεση των Χούθι σκότωσε τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας στην Ταΐζ της Υεμένης

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Άγνωστοι εισέβαλαν σε συνέλευση φοιτητών και τους επιτέθηκαν - 3 τραυματίες

Τζον Όσοφ: Το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών που θυμίζει Ομπάμα

Λυκόβρυση: Έληξε ο συναγερμός, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό 25ης Μαρτίου

Κύκλωμα εκβιαστών με χειροβομβίδες: Στην Ευελπίδων οι πέντε που συνέλαβε το ελληνικό FBI

Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρια και σιδερογροθιές σε βάρος μαθήτριας στην Πάτρα – Τραυματίστηκαν μέλη της ΚΝΕ

Υπόθεση Χωριάτικο: Στο Εφετείο οι 25 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της Μυκόνου - Απουσία του επιχειρηματία η δίκη