ΕΝΦΙΑ για τα γκρεμισμένα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους θα κληθούν να πληρώσουν οι σεισμοπαθείς της Λέσβου, καθώς λήγει την ερχόμενη Τρίτη 12 του μηνός η περίοδος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία είχε υπαχθεί το νησί αμέσως μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Ως εκ τούτου οι πολίτες του νησιού θα πρέπει να είναι συνεπείς με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, κάτι που γνώριζαν εξ αρχής. Οι σεισμοπαθείς όμως δεν γνώριζαν ότι πρέπει και εκείνοι να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2017, καθώς λίγες ημέρες μετά το σεισμό η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχε ανακοινώσει την πρόθεση της κυβέρνησης να απαλλάξει από τον ΕΝΦΙΑ τους σεισμόπληκτους της Λέσβου και της Κω για τα έτη 2017 και 2018.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, οι σχετικές ρυθμίσεις δεν έχουν περάσει μέσα στο σύστημα taxis, οπότε οι σεισμόπληκτοι θα πρέπει να πληρώσουν τις τρεις πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και για τα σπίτια που έχουν πέσει ή είναι ακατοίκητα λόγω ζημιών. Το ποσό που θα καταβάλλουν αναμένεται να συμψηφιστεί με επόμενες οφειλές.

Απαντώντας στους κατοίκους της Βρίσας σε τοπική ιστοσελίδα, ο κύριος Βασίλης Τεντόμας επανήλθε επισημαίνοντας ότι «η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ «κόκκινων» και «κίτρινων» κτισμάτων για το 2017 και το 2018 θεωρείται δεδομένη. «Απλά θα πληρωθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ όπως υπάρχει στο σύστημα προ σεισμού και θα γίνει μετά συμψηφισμός με επόμενες οφειλές. Επίσης, εξυπακούεται ότι τα «κόκκινα» θα απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ ως προς το κτίριο και για τα επόμενα χρόνια, όσο αυτό δεν θα έχει ανεγερθεί. Τώρα οι φορολογούμενοι, εφόσον δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου θα πρέπει να τις πληρώσουν μαζεμένες μέχρι τέλος Νοεμβρίου και μετά τη 4η δόση τέλος Δεκεμβρίου και τη 5η τέλος Ιανουαρίου. Εκτός αν μέχρι τότε έχει ανοίξει το σύστημα του taxis και έχει γίνει ο συμψηφισμός» σημείωσε ο κ. Τεντόμας.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κρυονέρι: Άνδρας δέχτηκε επίθεση από λύκο - «Πάλευα μαζί του για 8 λεπτά»

Κομισιόν: Σταθερός ο εφοδιασμός φυσικού αερίου προς το παρόν

Πλάκα: Διαρροή φυσικού αερίου το πιθανό σενάριο για την έκρηξη - Αναζητούνται 5 άτομα που διέμεναν στο κτίριο

ΤτΕ: Αυξήθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Αύγουστο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Το μήνυμα του Μαζωνάκη στη γιατρό: «Τι πρέπει να πληρώσω; Έξι ή τρεις χιλιάδες; - Δεν είμαι για να δίνω τέτοια ποσά»

Ντύθηκε Batman για πάρτι και κατέληξε να κυνηγά κλέφτη (video)

Χατζηδάκης: Όσοι αμφισβητούσαν το IRIS τώρα τι έχουν να πουν; Αύξηση σχεδόν 100% στη χρήση

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στην Πλάκα – Έσπασαν τζάμια, έντρομοι έτρεξαν οι πελάτες ξενοδοχείου

Χανιά: Συνελήφθη άνδρας για εννέα κλοπές - Είχε «χτυπήσει» οκτώ φορτηγά