Τουρκία που... τρομάζει! Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν οργάνωσε «πάρτι» μέσα στο σπίτι της Λετονίας, καθώς τη διέλυσε με σκορ 93-73 στη Ρίγα για την πρώτη αγωνιστική του Α' Ομίλου του Ευρωμπάσκετ, δείχνοντας από νωρίς τα «δόντια» της!

Από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα, οι Τούρκοι δεν «μάσησαν» από τον κόσμο στη «Xiaomi Arena» και έκαναν το παιχνίδι τους, χτίζοντας γρήγορα διψήφια διαφορά. Κάθε προσπάθεια των Λετονών να πλησιάσουν έπεφτε στο κενό, αφού η Τουρκία έμοιαζε στο παρκέ με «Λερναία Ύδρα», φτάνοντας σε μία απροσδόκητα άνετη νίκη.

Μεγάλο παιχνίδι για τους νικητές έκανε ο Τζέντι Όσμαν, που μέτρησε 20 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, όντας ο κορυφαίος της ομάδας του. Εκπληκτικός με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ ήταν ο Αλπερέν Σενγκούν, ενώ 19 πόντους μέτρησε ο Κενάν Σιπαχί και 15 ο Σέιν Λάρκιν.

Από τη Λετονία, που απογοήτευσε στην πρεμιέρα της, 16 πόντους έβαλε ο Ρίχαρντς Λόμαζ, 11 ο Αρτούρς Ζάγκαρς και από 10 ο κάκιστος Κρίσταπς Πορζίνγκις (3/12 σουτ) και ο Ρόλαντς Σμιτς.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 39-47, 55-72, 73-93

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σρέντερ για Αταμάν: «Ακούγεσαι σαν να πονάς - Ευτυχώς δεν θα γίνεις ποτέ προπονητής μου»

«Οι υποσχέσεις κρατιούνται»: Ο Σενγκούν πήρε στον Οσμάνι δώρο ένα ρολόι για την άμυνα που έπαιξε στον Γιάννη

Έτσι έληξε η ένταση μεταξύ Γιάννη και Σενγκούν: Το τηλεφώνημα του Αντετοκούνμπο και η κοινή απόφαση για... ανακωχή

«Φίλε, άμα είσαι θετικός και δώσεις όλο σου το είναι, κάτι γίνεται»: Το μήνυμα πίστης του Σλούκα πριν το μετάλλιο!

Παρέμεινε 13η στο FIBA ranking η Ελλάδα παρά το χάλκινο - Άλμα 15 θέσεων για την Τουρκία, ανέβηκε 2η η Γερμανία

Λάρκιν: «Έχει μία... μαγκιά ο Σενγκούν, πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει»

Γκασόλ: «Λατρεύω το πάθος και την υπερηφάνεια του Γιάννη για την Ελλάδα»

Παναγιωτόπουλος: «Δώσαμε τη σπίθα για την αναγέννηση του μπάσκετ μας - Μας συγκινεί ο Γιάννης, ξέρουμε πόσο το ήθελε»

Δεν χορταίνει μετά το Ευρωμπάσκετ ο Παπανικολάου: «Χάλκινο μετάλλιο, χρυσές αναμνήσεις»

Giannis Effect και στη μουσική: Επανήλθαν στο Top 50 του Spotify τρία παλιά hits του Light λόγω Αντετοκούνμπο!