Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Λευκός Οίκος έχουν την απόλυτη διακριτική ευχέρεια να επιλέγουν τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ τους ανέφερε η αμερικανική κυβέρνηση σε ένα έγγραφο προς απάντηση στην αγωγή που κατέθεσε χθες το CNN κατά της αμερικανικής προεδρίας για την ανάκληση της δημοσιογραφικής διαπίστευσης του Τζιμ Ακόστα, ανταποκριτή στον Λευκό Οίκο, οι ερωτήσεις και τα ρεπορτάζ του οποίου ήταν συχνός στόχος επικρίσεων εκ μέρους του Τραμπ.

«Ο πρόεδρος και ο Λευκός Οίκος έχουν κάθε διακριτική ευχέρεια να διαχειρίζονται την πρόσβαση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο», έγραψαν αρκετοί αξιωματούχοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως ο υφυπουργός Τζόσεφ Χαντ στο έγγραφο.

Την περασμένη Πέμπτη ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τη διαπίστευση του Τζιμ Ακόστα, μια πρωτοφανής κύρωση, έπειτα από μια λεκτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ του δημοσιογράφου και του προέδρου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου διάρκειας μιάμισης ώρας στον Λευκό Οίκο.

«Ζητήσαμε από το δικαστήριο να δώσει αμέσως εντολή να επιστραφεί το πάσο του Τζιμ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CNN. «Ενώ η αγωγή είναι συγκεκριμένα του CNN και του Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αμφισβητηθούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο καλύπτει τους αιρετούς αξιωματούχους μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του χθες το αμερικανικό δίκτυο.

Σήμερα, το ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News ανέφερε ότι πρόκειται να συμμετάσχει στην προσφυγή του CNN.

Οι διαπιστεύσεις, όπως αυτή που ανακλήθηκε από τον δημοσιογράφο Τζιμ Ακόστα «δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος του Fox News Τζέι Γουάλας με δήλωση του σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι το τηλεοπτικό του δίκτυο «θα στηρίξει το CNN στην αγωγή του».

«Παρόλο που δεν εγκρίνουμε αυτό τον αυξανόμενο ανταγωνιστικό τόνο που χρησιμοποιείται και από τον πρόεδρο και από το μέσο ενημέρωσης στις πρόσφατες συνεντεύξεις Τύπου», γράφει ο πρόεδρος του Fox News «στηρίζουμε την ελευθερία του Τύπου, την πρόσβαση (των μέσων ενημέρωσης στην κυβέρνηση) και τις ανοιχτές συζητήσεις προς όφελος της αμερικανικής κοινής γνώμης».

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα – Νεκρός 62χρονος

Απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη: «Υπογραφή» ρωσικής εξτρεμιστικής οργάνωσης

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη