Άρσεναλ-Λίβερπουλ 4-2 (9/4/2004)
Το αήττητο σερί των Λονδρέζων απειλήθηκε… για λίγο όμως, το απόγευμα της 9ης Απριλίου, κόντρα στη Λίβερπουλ. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο νεότευκτο «Έμιρεϊτς», η Λίβερπουλ πήρε δις το προβάδισμα (με τα τέρματα των Χίπια και Όουεν), όμως η Άρσεναλ ιδίως εκείνης της περιόδου, όχι απλά δεν… αστειευόταν, αλλά δεν θα επέτρεπε εύκολα να σπάσει την αήττητη διαδρομή της μέχρι τον τίτλο. Για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ «καθάρισαν» οι δυο Γάλλοι συμπατριώτες του (Ανρί με χατ-τρικ και Πιρές), το τελικό 4-2 την κρατούσε στην κορυφή, την οποία και διατήρησε έως το τέλος, για να πετύχουν κάτι μοναδικό στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.
Λίβερπουλ-Άρσεναλ 4-1 (31/3/2007)
Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο τα ματς μεταξύ Άρσεναλ και Λίβερπουλ, εκτός από πολλά γκολ, να έχουν ενίοτε και κάποιον ξεχωριστό πρωταγωνιστή. Όπως – καλή ώρα – τον Πίτερ Κράουτς, που κόντρα στο σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ τον Μάρτιο του 2007 σημείωσε το τέλειο χατ-τρικ: γκολ με το δεξί πόδι, το αριστερό, και το κεφάλι! Ενδιάμεσα είχε προσθέσει το όνομα του στη λίστα των σκόρερς και ο Ντάνιελ Άγκερ, ενώ για την Άρσεναλ προσωρινά είχε μειώσει σε 3-1 ο Γουιλιάμ Γκαλάς.
Λίβερπουλ-Άρσεναλ 4-4 (21/4/2009)
Η εντυπωσιακότερη εμφάνιση του Αντρέι Αρσάβιν με τη φανέλα των «κανονιέρηδων». Ή εναλλακτικά, μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη Λίβερπουλ να κυνηγήσει με αξιώσεις εκείνο το πρωτάθλημα. Ένα ματς-«ροντέο», με εναλλαγές στο σκορ, τις επιθέσεις να πετάνε... φλόγιες, αλλά τις άμυνες να μην στέκονται επάξια, και το εκπληκτικό 4-4 να ολοκληρώνει στις καθυστερήσεις ο Μπεναγιούν. Δικαίως πάντως ήταν ματς… ζωής για τον Ρώσο εξτρέμ, πιθανώς η μοναδική άξια ανάμνηση που έχουν για εκείνον οι φίλοι της Άρσεναλ. Απ’ την άλλη, oι «κόκκινοι» συνέχισαν με νίκες μέχρι το τέλος, έφτασαν τους 86 βαθμούς, αλλά δεν κατάφεραν να πιάσουν την εκ νέου πρωταθλήτρια Γιουνάιτεντ, που τερμάτισε με 90.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr