To μεγάλο ντέρμπι Λίβερπουλ - Τσέλσι ολοκληρώνει το σημερινό πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν να κερδίσουν οι «κόκκινοι» του Λονδρέζους εντός έδρας και σήμερα θα ψάξουν για το τρίποντο που θα τους κρατήσει κοντά στην πρώτη τετράδα ή ακόμα και μέσα σε αυτήν και θα αποδείξουν ότι το ματς στη Σεβίλλη ήταν μια κακή… παρένθεση.

Ανάλυση

Παρά το γεγονός ότι η Λίβερπουλ κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 μέσα στην έδρα της Σεβίλλης στο πρώτο ημίχρονο, τελικά οι γηπεδούχοι με εντυπωσιακή αντεπίθεση, ισοφάρισαν το ματς τελικά σε 3-3 στις καθυστερήσεις. Το θετικό για τους «κόκκινους», πάντως, είναι πως ακόμα και έτσι εκείνοι είναι που κρατούν την τύχη στα χέρια τους, όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προέρχεται από εύκολη νίκη με 3-0 επί της Σαουθάμπτον, μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια την δυσκόλευε αρκετά. Έτσι, παρέμεινε στην πέμπτη θέση και σε απόσταση μόλις ενός βαθμού από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Ο Γερμανός τεχνικός δηλώνει αισιόδοξος ενόψει του σημερινού ντέρμπι, παρόλο που οι Λονδρέζοι την τελευταία πενταετία… ταλαιπωρούν τους γηπεδούχους στα ματς του «Άνφιλντ». Στα αγωνιστικά, αμφίβολος αλλά με καλές πιθανότητες να αγωνιστεί είναι ο αμυντικός Ματίπ και πρακτικά η αποστολή είναι πλήρης. Ο Κλοπ πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο Μορένο για το αριστερό άκρο της άμυνας, παρά την κάκιστη εμφάνισή του στο ματς της Σεβίλλης. Μανέ, Φιρμίνο και Σαλάχ θα είναι η τριάδα στην επίθεση.

Η Τσέλσι, από τη μεριά της, έκανε… περίπατο στην έδρα της Καραμπάκ, νικώντας την με 4-0 και έτσι εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα, οι «μπλε» αύξησαν το νικηφόρο σερί τους στα τέσσερα ματς, με άλλη μια… τεσσάρα επί της Γουέστ Μπρομ. Αυτό το τρίποντο έφερε την ομάδα του Κόντε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τον Ιταλό τεχνικό να παραπονιέται για το γεγονός ότι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος δεν μερίμνησε μετά το δύσκολο ταξίδι της ομάδας του στο Αζερμπαϊτζάν να διεξάγει το ντέρμπι μία από τις επόμενες μέρες (Κυριακή ή Δευτέρα). Δεν περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με εκείνη της περασμένης αγωνιστικής, ενώ σιγά σιγά λύνονται και τα χέρια του Κόντε, καθώς επέστρεψε κανονικά ο μπακ/χαφ Μόουζες. Ο Μοράτα θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, με τους Πέδρο και Αζάρ στα άκρα.

Δες εδώ τις προτάσεις για το ντέρμπι του «Άνφιλντ» και όλα τα προγνωστικά ποδοσφαίρου του Σαββάτου από το betmasters.gr.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube