Δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν χθες Κυριακή όταν συγκρούστηκαν εν πτήσει δύο ελικόπτερα των δυνάμεων που ορκίζονται πίστη στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε εκπρόσωπός τους.

«Η σύγκρουση μεταξύ των δύο ελικοπτέρων προκάλεσε τον θάνατο του στρατηγού Αμπουζαΐντ αλ Μπαράσι και του τεχνικού Μιλάντ αλ Ασέμπεϊ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιλούντ ελ Ζουάι, εκπρόσωπος των ειδικών δυνάμεων υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χάφταρ, επικεφαλής του λεγόμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), που ελέγχει το ανατολικό τμήμα της χώρας και μέρος του νότου.

«Το πλήρωμα του δεύτερου ελικοπτέρου είναι σώο και αβλαβές» μετά το δυστύχημα, που σημειώθηκε χθες Κυριακή μετά το μεσημέρι κοντά στη Μέσους, κοινότητα που απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βεγγάζης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από λιβυκά ΜΜΕ και μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, την αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει το Γαλλικό Πρακτορείο, διακρίνεται το κουφάρι ελικοπτέρου σε ακατοίκητη ζώνη.

Τα δύο ελικόπτερα «εκτελούσαν στρατιωτική αποστολή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του στρατάρχη Χάφταρ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη φύση της αποστολής.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι τα ελικόπτερα του ΛΕΣ συγκρούστηκαν ενώ συμμετείχαν σε επιχείρηση εναντίον ομάδας ανταρτών με την οποία ως πρότινος υπήρχε συμμαχική σχέση (24705558). Το Μέτωπο για την Αλλαγή και την Ομόνοια στο Τσαντ (FACT) πήρε μέρος στον μακρόχρονο εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη στο πλευρό του ΛΕΣ. Τον Απρίλιο, μαχητές του πέρασαν στο βόρειο Τσαντ και ενεπλάκησαν σε μάχες με τις ένοπλες δυνάμεις της αφρικανικής χώρας. Σε αυτές τις εχθροπραξίες σκοτώθηκε ο πρόεδρος του Τσαντ, ο Ιντρίς Ντεμπί. Την εξουσία ασκεί έκτοτε ο γιος του, πλαισιωμένος από ανώτατους αξιωματικούς του στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γερμανία: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα οδηγήθηκε ο ύποπτος για τον εμπρησμό στη «Φωλιά του Αετού», του Χίτλερ

Εξάρχεια: Διακοπή κυκλοφορίας σε Ιπποκράτους και Σόλωνος λόγω ελέγχου για ύποπτη βαλίτσα

Γαλλία: Ξεκίνησε η κεντρική πορεία στο Παρίσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δακρυγόνα και κανόνια νερού σε διαδηλωτές

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες