Την άποψή του για το θέμα της επιστροφής των παικτών του ΝΒΑ σε δράση εξέφρασε με διφορούμενο τρόπο ο Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ο ηγέτης των Μπλέιζερς δήλωσε σύμφωνος με τους λόγους που ζητούν αποχή οι Ίρβινγκ και Χάουαρντ, ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι έχει λογική να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα.

«Στον τομέα της φυλετικής αδικίας καταλαβαίνω τι σκέφτονται πολλοί αθλητές. Η λίγκα μας αποτελείται από πολλούς αφροαμερικανούς, των οποίων οι καρδιές είναι με την οικογένειά τους. Αισθανόμαστε ότι πρέπει να είμαστε μέρος αυτής της μάχης. Και εκεί είναι που έρχεται η πρόταση ότι ίσως πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά τα προβλήματα και όχι να παίξουμε μπάσκετ», δήλωσε αρχικά ο Λίλαρντ. Και συνέχισε:

«Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου - αν και πιστεύω ότι και άλλοι παίκτες έχουν την ίδια άποψη - ότι οι παίκτες είμαστε αυτοί που στηρίζουν οικονομικά τις οικογένειές τους και την κοινότητά τους. Έχουμε μεγάλη οικονομική ευθύνη στο να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις των αφροαμερικανών και τις αφροαμερικανικές κοινότητες. Οπότε έχει λογική να επιστρέψουμε.

Νομίζω όμως ότι όλα αυτά που λέγονται έχουν λογική. Πιστεύω ότι ο Ίρβινγκ και ο Χάουαρντ έχουν δίκιο να υποστηρίζουν κάποια πράγματα. Τους καταλαβαίνω. Αυτά που ζούμε δεν τα είχαμε ξαναζήσει. Όλα σταμάτησαν σε όλο τον κόσμο, δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει αυτό.

Σίγουρα λοιπόν θα είναι δύσκολο για τους παίκτες να βγουν στο παρκέ και να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους ως αθλητές όταν κάτι δεν τους κάθεται καλά. Αυτό δεν πρόκειται να φύγει και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θα δούμε όμως τι θα συμβεί όταν φτάσουμε εκεί».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube