Ανήμερα της «μαύρης» επετείου του τραγικού θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, το sport-fm.gr απευθύνθηκε σε έναν άνθρωπο που τον έζησε από κοντά για λίγες ώρες.

Ο Γιώργος Λιμνιάτης μίλησε στον Γιώργο Πετρίδη για την εμπειρία και τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τον αδικοχαμένο σούπερ σταρ σε camp γνωστής αθλητικής εταιρείας το 2011.

Ο βοηθός του Ηλία Παπαθεοδώρου στην ΑΕΚ χαρακτήρισε τον Κόμπι ως τη μεγαλύτερη προσωπικότητα από τον χώρο του μπάσκετ που γνώρισε από κοντά, ενώ έμεινε έκπληκτος από την ταπεινότητά του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sport-fm.gr και στον Γιώργο Πετρίδη:
- Για την κοινή τους παρουσία στο camp και τις εντυπώσεις του από τον Κόμπι: «Για μένα ήταν πολύ μεγάλη τιμή που βρέθηκα σε αυτό το καμπ πολύ γνωστής αθλητικής εταιρείας για μικρά παιδιά. Ήταν τιμή μου να συνυπάρχω μαζί του για 1-2 μέρες και να τον γνωρίσω από κοντά. Ήταν πολύ προσιτός και πολύ χαμηλών τόνων. Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση. Ένας τέτοιος σούπερ σταρ να έχει αυτή τη συμπεριφορά του σε ανθρώπους που δεν γνώριζε καν. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γι' αυτό έκανε τόσο μεγάλη καριέρα. Η ταπεινότητά του με είχε εκπλήξει».

- Για το πως βίωναν τα μικρά παιδιά την παρουσία του Κόμπι: «Αρχικά, να πω ότι κατ’ εμέ ήταν ο δεύτερος καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών μετά τον Μάικλ Τζόρνταν. Πρέπει να μπούμε κι εμείς στη θέση των παιδιών. Να τον έχουν τόσο κοντά τους και να είναι τόσο προσιτός. Ο Κόμπι ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για όλους και τα παιδιά θα πρέπει να αισθάνονται τυχερά που τον γνώρισαν».



- Για το αν θεωρεί ότι ήταν η σημαντικότερη προσωπικότητα από τον χώρο του μπάσκετ που γνώρισε από κοντά: «Σίγουρα ναι. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σκεφτώ. Ο Κόμπε ήταν ό,τι πιο σπουδαίο γνώρισα από τον χώρο του μπάσκετ».

- Για το ποια στιγμή του έχει μείνει στο μυαλό από την καριέρα του Κόμπι: «Είναι πολλές, αλλά θα κρατήσω εκείνο το ματς (σ.σ. με τους Γουόριορς το 2013) που είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αχίλλειο και επέστρεψε για να εκτελέσει τις βολές. Και τις έβαλε. Εκεί καταλαβαίνεις πόσο μεγάλος αθλητής ήταν».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube