Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας νίκησε άνετα 2-0 τη Λέγκια Βαρσοβίας στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, μετά την ήττα στα τελευταία λεπτά από τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» και, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία στο Ντόρτμουντ, μπήκε για τα καλά στο «κόλπο» της πρόκρισης, αφήνοντας σε δύσκολη θέση τους πρωταθλητές Πολωνίας.

Τα «λιοντάρια» ήταν σαφώς ανώτερα στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν τα γκολ με τους Μπράιαν Ρουίζ και Ντοστ, είχαν δοκάρι με τον Ζέλσον Μάρτινς και απλά έριξαν τους ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να πιεστούν.

Οι πρωταθλητές Πολωνίας μπήκαν πιο δυνατά στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» και έχασαν μια τριπλή ευκαιρία στο πρώτο δεκάλεπτο γιο να σκοράρουν. Όμως, στη συνέχεια, η Σπόρτινγκ ανέλαβε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε αρκετές με αποκορύφωμα αυτή του Ζέλσον Μάρτινς, που στο 18’ έστειλε εξ επαφής την μπάλα στο δοκάρι του Μάλαρτζ.

Ύστερα από κάποιες χαμένες ευκαιρίες των «λιονταριών», στο 28’ ο Μπρούνο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ράντονιτς έκανε το λάθος και η μπάλα στρώθηκε στον Μπράιαν Ρουίζ που πλάσαρε εύστοχα τον πρώην τερματοφύλακα των Παναθηναϊκού, ΟΦΗ, Λάρισας και Ξάνθης και άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και στο 37’ ο Αντριέν Σίλβα έβγαλε την ωραία πάσα στον Ντοστ, ο οποίος με γυριστό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε «μαξιλαράκι» ασφαλείας στους δευτεραθλητές Πορτογαλίας.

Στην αρχή της επανάληψης, οι δύο ομάδες μπήκαν εξίσου δυνατά στο ταρτάν και άρχισαν να χάνουν αμφότερες ευκαιρίες μπροστά στις αντίπαλες εστίες, με τους δύο τεχνικούς να ξεκινούν τις αλλαγές μετά το 60’ για να ανεβάσουν τον πεσμένο ρυθμό, με τον Ράντονιτς να προσπαθεί περισσότερο επιθετικά για τους Πολωνούς σε αυτό το διάστημα. Οι πρωταθλητές Πολωνίας έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρουν, αφού οι γηπεδούχοι είχαν κατεβάσει ρυθμούς και είχαν οπισθοχωρήσει, χωρίς να καταφέρουν να αλλάξουν κάτι.


Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής:

Ντόρτμουντ-Ρεάλ 2-2
(43’ Ομπαμεγιάνγκ, 87’ Σίρλε - 17’ Ρονάλντο, 68’ Βαράν)

Σπόρτινγκ-Λέγκια 2-0
(28’ Ρουίζ, 36’ Ντοστ)

Η βαθμολογία στον έκτο όμιλο:
1.Ντόρτμουντ 4
2.Ρεάλ 4
3.Σπόρτινγκ 3
4.Λέγκια 0

Η επόμενη αγωνιστική (τρίτη):

Τρίτη 18/10, 21.45
Ρεάλ-Λέγκια
Σπόρτινγκ – Ντόρτμουντ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube