Σαφή θέση υπέρ της τροπολογίας για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία στις εκλογές ομοσπονδιών και ενώσεων πήρε ο Βαγγέλης Λιόλιος. Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ κάλεσε και τους συνυποψηφίους του (Παναγιώτη Φασούλα και Άγγελο Παπανικολάου) να συνταχθούν υπέρ της συγκεκριμένης εξέλιξης.

Αναλυτικά, η δήλωσή του μέσω της πλατφόρμας του συνδυασμού του, «Δώσε Πάσα»:

Είναι γεγονός ότι οι φετινές Αρχαιρεσίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών θα λάβουν χώρα σε ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας. Παρόλα αυτά, με την τελευταία νομοθετική τροποποίηση της κυβέρνησης σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία ανοίγεται μπροστά μας μία μοναδική ευκαιρία, ώστε απρόσκοπτα να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες και να μπορούμε την αμέσως επόμενη ημέρα να εργαστούμε για το καλό του αθλήματος.

Ειδικότερα, με τις παρούσες συνθήκες η ηλεκτρονική ψηφοφορία εξασφαλίζει τα εξής:

– είναι η πλέον ασφαλής διαδικασία, χωρίς δηλαδή καμία μετακίνηση που εν μέσω πανδημίας είναι επιβεβλημένη

– απαλλάσσει τα σωματεία από τα οδοιπορικά έξοδα

– ενισχύει την καθολικότητα της ψήφου

– δίνει τη δυνατότητα ασκήσεως δικαιώματος ψήφου ακόμα και στα ακριτικά μέρη της Ελλάδας

– έχει αυξημένη αξιοπιστία με την παρουσία 3 δικηγόρων στην Εφορευτική Επιτροπή

Σε αυτή την πρόκληση δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, αν πράγματι θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ενόψει όλων των ανωτέρω, καλώ όλους τους συνυποψηφίους προέδρους να συνεργαστούμε για το καλό των Σωματείων. Να βοηθήσουμε από τη μεριά μας, ώστε όλα τα Σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο με ασφάλεια, δίχως ταλαιπωρία, δίχως σπατάλες και φυσικά με έμφαση στη δημοκρατική διαδικασία να πάρουν μέρος στη προσεχή διαδικασία Αρχαιρεσιών της ΕΟΚ.

Ζητώ από τους συνυποψήφιους Προέδρους να συνταχθούμε υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αν κάποιος υποψήφιος, βέβαια, πιστεύει ότι χρειαζόμαστε πρόσθετες ενέργειες που θα βοηθήσουν τη διαδικασία θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας, ώστε να τις καταθέσουμε από κοινού στους αρμοδίους φορείς. Η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μας συνεργαζόμενους για το καλό του μπάσκετ. Ας είναι το πρώτο δείγμα γραφής η από κοινού συμφωνία για τον τρόπο της εκλογικής διαδικασίας. Αρκετά προβλήματα έχουν τα ερασιτεχνικά Σωματεία. Ας σκεφτούμε και ας πράξουμε όλοι οι συνυποψήφιοι Πρόεδροι για το καλό των σωματείων και του αθλήματος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι ουραγός στις εξελίξεις, αλλά αντίθετα οφείλει να είναι πρωτοπόρος σε ζητήματα εκσυγχρονισμού και ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών και εξ αυτού του λόγου πρέπει να δράσουμε άμεσα για την ομαλή διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών.

Για όλους αυτούς τους λόγους προσκαλώ όλους τους μέχρι στιγμής συνυποψήφιους Προέδρους για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε μια από κοινού διαδικτυακή συνάντηση την προσεχή Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου σε ώρα που θα προτείνουν, για να συμφωνήσουμε στη κοινή πρόταση για τον τρόπο διεξαγωγής των Αρχαιρεσιών.

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Λιόλιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Μία γροθιά, μία ομάδα»: Η ομιλία των οπαδών του Παναθηναϊκού στους παίκτες μετά τη νίκη επί της Καρδίτσας!

Καλαϊτζάκης: «Ο τρόπος που παίζουμε μας προβληματίζει - ''Τελικός'' με Φενέρ και μετά πάμε για τον πρώτο τίτλο»

Παπανικολόπουλος: «Ξέρουμε ποιοι είμαστε και με ποιον αντίπαλο παίζαμε - Δεν ετοιμάζαμε την ομάδα για να χάσει, αλλά...»

Το πάρτι του Χολμς και ο τρομερός Καλαϊτζάκης: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Καρδίτσς

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός, χαμός για παραμονή

Αταμάν: «Ελπίζουμε ότι ο Ναν θα μπει στην ομάδα μέχρι την Παρασκευή και ότι ο Σλούκας θα είναι έτοιμος»

Ξέσπασε, διέλυσε την Καρδίτσα και… φτιάχτηκε ενόψει Φενέρ ο Παναθηναϊκός

Στιγμή… Shaqtin' A Fool για τον Παναθηναϊκό στην Καρδίτσα, με έξι συνεχόμενα άστοχα σουτ κάτω από το καλάθι!

Ανησυχία στον Παναθηναϊκό: Διάστρεμμα ο Σαμοντούροφ, δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Καρδίτσα

Άνετη νίκη κόντρα στον Παναθλητικό για τον Παναθηναϊκό, πριν από την κρίσιμη ρεβάνς με τη Μερσίν