Μπορεί στις δημόσιες τοποθετήσεις του μετά το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι να ήταν πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του, ωστόσο ο Λιούις Χάμιλτον «έβραζε» βλέποντας να χάνει το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα από τον Μαξ Φερστάπεν.

Τα συναισθήματά του αποτυπώνονται πλήρως σε όσα είπε στο team radio τέσσερις στροφές πριν το τέλος και λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο Ολλανδός με τη Red Bull είχε προσπεράσει τη δική του Mercedes. «Ο αγώνας χειραγωγείται, φίλε («this is getting manipulated, man»)», ακούγεται να λέει στο team radio σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε πριν λίγες ώρες στην επιφάνεια.



Τι υποστηρίζουν στη Mercedes; Μετά το ατύχημα που είχε πέντε γύρους πριν το τέλος ο Νίκολας Λατίφι της Williams, το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα και η Red Bull έδωσε οδηγία στον Φερστάπεν να μπει στα πιτ για φρέσκα ελαστικά. Ο Χάμιλτον δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο, καθώς προπορευόταν στον αγώνα και θα έχανε το πλεονέκτημά του. Η παρουσία του safety car έδωσε την ευκαιρία στον 24χρονο Ολλανδό να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και όταν δόθηκε εντολή να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας είχε σαφές προβάδισμα απέναντι στον 36χρονο Βρετανό που οδηγούσε με φθαρμένα ελαστικά. Επιπλέον, με την εντολή που δόθηκε στους πιλότους μεταξύ Χάμιλτον και Φερστάπεν να τους περάσουν (ενώ δεν δόθηκε ίδια εντολή στους πιλότους μεταξύ Φερστάπεν και του τρίτου Κάρλος Σάινθ), ο πιλότος της Red Bull είχε… ελεύθερο πεδίο να κυνηγήσει τον αντίπαλό του και τελικά να προσπεράσει τη δική του Mercedes στον τελευταίο γύρο φτάνοντας στη νίκη και στον τίτλο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!