Το ματς της ζωής του με την Εθνική ομάδα έκανε ο Κώστας Αντετοκούνμπο στον προημιτελικό με τη Λιθουανία, όπου η Ελλάδα ήταν η μεγάλη νικήτρια με σκορ 87-76 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του EuroBasket 2025.

Σε μόλις 15:55 αγωνιστικά λεπτά κατέγραψε 4 πόντους χωρίς χαμένο σουτ (2/2 δίποντα), 3 αμυντικά ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 θεαματικές τάπες, 1 λάθος, 5 φάουλ +13 στο σύστημα αξιολόγησης.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, ήταν η διαφορά στο σκορ όσο βρισκόταν στο παρκέ: η Ελλάδα «έχτισε» προβάδισμα 19 πόντων, το μεγαλύτερο συν/πλην της ομάδας κόντρα στη Λιέτουβα!

Οι 4 κομβικές τάπες του στο πρώτο ημίχρονο έδωσαν ώθηση στην άμυνα, οδηγώντας σε αιφνιδιασμούς, μέσα από τους οποίους η Εθνική πέτυχε 13 πόντους στο πρώτο μέρος.

Ακόμα, έχοντας κρύψει τα καλάθια δημιούργησε φόβο στους Λιθουανούς, οι οποίοι εν τη παρουσία του στο παρκέ δεν… πλησίαζαν το ζωγραφιστό.

Η παρουσία του Αντετοκούνμπο λειτουργεί ως μήνυμα ενόψει ημιτελικού με την Τουρκία, όπου η Ελλάδα θα βρει απέναντί της τον κορυφαίο σέντερ της διοργάνωσης, τον Αλπερέν Σενγκούν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σρέντερ για Αταμάν: «Ακούγεσαι σαν να πονάς - Ευτυχώς δεν θα γίνεις ποτέ προπονητής μου»

«Οι υποσχέσεις κρατιούνται»: Ο Σενγκούν πήρε στον Οσμάνι δώρο ένα ρολόι για την άμυνα που έπαιξε στον Γιάννη

Έτσι έληξε η ένταση μεταξύ Γιάννη και Σενγκούν: Το τηλεφώνημα του Αντετοκούνμπο και η κοινή απόφαση για... ανακωχή

«Φίλε, άμα είσαι θετικός και δώσεις όλο σου το είναι, κάτι γίνεται»: Το μήνυμα πίστης του Σλούκα πριν το μετάλλιο!

Παρέμεινε 13η στο FIBA ranking η Ελλάδα παρά το χάλκινο - Άλμα 15 θέσεων για την Τουρκία, ανέβηκε 2η η Γερμανία

Λάρκιν: «Έχει μία... μαγκιά ο Σενγκούν, πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει»

Γκασόλ: «Λατρεύω το πάθος και την υπερηφάνεια του Γιάννη για την Ελλάδα»

Παναγιωτόπουλος: «Δώσαμε τη σπίθα για την αναγέννηση του μπάσκετ μας - Μας συγκινεί ο Γιάννης, ξέρουμε πόσο το ήθελε»

Δεν χορταίνει μετά το Ευρωμπάσκετ ο Παπανικολάου: «Χάλκινο μετάλλιο, χρυσές αναμνήσεις»

Giannis Effect και στη μουσική: Επανήλθαν στο Top 50 του Spotify τρία παλιά hits του Light λόγω Αντετοκούνμπο!