Ντέρμπι μόνο στα «χαρτιά» ήταν εκείνο ανάμεσα στη Λιθουανία και το Μαυροβούνιο, με την ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις να μετατρέπει την αναμέτρηση σε παράσταση για έναν ρόλο!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και στις δύο άκρες του παρκέ, οι «Baltic Giants» επικράτησαν με το εμφατικό 94-67 των Μαυροβουνίων στο «Tampere Deck Arena» της Φινλανδίας, κάνοντας 2-0 στον δεύτερο όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2025!

Μια νίκη που φέρει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές των Γιόνας Βαλαντσιούνας και Ρόκας Γιοκουμπάιτις, με τους δύο σταρ των Λιθουανών να έχουν από κοινού 35 πόντους (19 και 16 αντίστοιχα) στο πρώτο ημίχρονο, την ώρα όπου οι τυπικά φιλοξενούμενοι πέτυχαν μόλις 28 στο πρώτο 20λεπτο!

Ο 24χρονος γκαρντ της Μπάγερν Μονάχου ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους, 12 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ, ο σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς μέτρησε 19 πόντους και 5 ριμπάουντ σε μόλις 13 λεπτά συμμετοχής, χωρίς να αγωνιστεί καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο! Για το σύνολο του Μπόσκο Ράντοβιτς διασώθηκε μονάχα Νίκολα Βούτσεβιτς με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Αύριο, Σάββατο (30/08), η Λιθουανία αντιμετωπίζει τη Γερμανία στις 13:30 με έπαθλο την πρωτιά του ομίλου, ενώ, το Μαυροβούνιο παίζει με τη Φινλανδία (20:30).


Τα δεκάλεπτα: 26-15, 47-28, 66-45, 94-67.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σρέντερ για Αταμάν: «Ακούγεσαι σαν να πονάς - Ευτυχώς δεν θα γίνεις ποτέ προπονητής μου»

«Οι υποσχέσεις κρατιούνται»: Ο Σενγκούν πήρε στον Οσμάνι δώρο ένα ρολόι για την άμυνα που έπαιξε στον Γιάννη

Έτσι έληξε η ένταση μεταξύ Γιάννη και Σενγκούν: Το τηλεφώνημα του Αντετοκούνμπο και η κοινή απόφαση για... ανακωχή

«Φίλε, άμα είσαι θετικός και δώσεις όλο σου το είναι, κάτι γίνεται»: Το μήνυμα πίστης του Σλούκα πριν το μετάλλιο!

Παρέμεινε 13η στο FIBA ranking η Ελλάδα παρά το χάλκινο - Άλμα 15 θέσεων για την Τουρκία, ανέβηκε 2η η Γερμανία

Λάρκιν: «Έχει μία... μαγκιά ο Σενγκούν, πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει»

Γκασόλ: «Λατρεύω το πάθος και την υπερηφάνεια του Γιάννη για την Ελλάδα»

Παναγιωτόπουλος: «Δώσαμε τη σπίθα για την αναγέννηση του μπάσκετ μας - Μας συγκινεί ο Γιάννης, ξέρουμε πόσο το ήθελε»

Δεν χορταίνει μετά το Ευρωμπάσκετ ο Παπανικολάου: «Χάλκινο μετάλλιο, χρυσές αναμνήσεις»

Giannis Effect και στη μουσική: Επανήλθαν στο Top 50 του Spotify τρία παλιά hits του Light λόγω Αντετοκούνμπο!