Λίγες πιθανότητες στην ΑΕΚ να ξαναντύσει στα κιτρινόμαυρα τον Σέρχιο Αραούχο έδωσε ο Λίτο Χιμένεθ.
Σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Αλέξανδρο Ξενικάκη, ο ρεπόρτερ που είχε αποκαλύψει τη μετακίνηση του Αργεντινού στην «Ένωση» τόνισε ότι ο πρόεδρος της Λας Πάλμας «τον έχει σαν γιο του».
Ωστόσο, δεν απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή δεδομένων, κυρίως επειδή «ο πατριός και μάνατζέρ του θέλει να παίζει».
Κατά τ’ άλλα, ο Χιμένεθ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Λιβάγια χαρακτηρίζοντάς τον «τανκ», σημείωσε ότι ο Έλντερ Λόπες του θυμίζει τον Ζόρντι Άλμπα και αποθέωσε την τεχνική κατάρτιση του Καρσελά.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λίτο Χιμένεθ στην εκπομπή «Transfer Market Live» του ΣΠΟΡ FM 94,6
Για αν το θα μείνει ο Σέρχιο Αραούχο στην Λας Πάλμας: «Θα μείνει στην Λας Πάλμας, επειδή είναι ένας παίκτης που τον θέλει ο πρόεδρος. Επί της ουσίας τον έχει σαν γιο του. Για μένα είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μείνει εδώ. Θέλουν να του δώσουν μία ευκαιρία, είχε καλές χρονιές εδώ και έχει δείξει πως μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο της Primera Division».
Για το tweet που είχε γράψει για την μεταγραφή του Λιβάια και του Αραούχο στην ΑΕΚ: «Θεωρούσα πως ο Αραούχο θα επιστρέψει στην ΑΕΚ. Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας διαφωνούσε με τον πρόεδρο, τελικά επικράτησε η γνώμη του δεύτερου και αποφασίστηκε να δοθεί άλλη μία ευκαιρία στον παίκτη».
Για τον χρόνο συμμετοχής του Αραούχο στην Λας Πάλμας: «Θα δούμε. Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες στο ρόστερ αυτή τη στιγμή. Είναι ένα πολύπλοκο θέμα. Ο προπονητής πρέπει να αποφασίσει τι σύστημα θα παίζει. Υπάρχουν πολλά ζητήματα για την ομάδα της νέας σεζόν».
Για το αν θα ζητήσει να φύγει αν δεν παίζει ο παίκτης: «Ο Αραούχο και ο πατέρας του, που εκτελεί χρέη μάνατζέρ του, θέλουν ο παίκτης να παίζει. Αν δεν παίζει, τον Δεκέμβριο θα ζητήσει να φύγει. Η Λας Πάλμας έστειλε ένα έγγραφο που λέει πως ο ποδοσφαιριστής θα μείνει εδώ. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο μπορούν τα πάντα να αλλάξουν ».
Για τον Μάρκο Λιβάια: «Είναι ένα δυνατό όνομα, έχει δυνατό χαρακτήρα και δημιούργησε πολλά προβλήματα στα αποδυτήρια. Εδώ λέγαμε πως είναι ένα «τανκς” που δεν μπόρεσε να δείξει την πραγματική του εικόνα».
Για τον Έλντερ Λόπες: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, με πολύ καλό αριστερό πόδι. Υστερεί στο ψηλό παιχνίδι, όμως είναι ένας παίκτης που μου αρέσει αρκετά. Είναι ένας παίκτης που μου θυμίζει τον Ζόρντι Άλμπα της Μπαρτσελόνα».
Για τον Μεχντί Καρσελά: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής τεχνίτης. Ξέρει πώς να χειρίζεται την μπάλα, έχει ποιότητα και μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό».