Την πατρίδα του έβαλε πάνω από όλα -άρα και από την καριέρα του- ο Βασίλ Λοματσένκο. Ο Ουκρανός πυγμάχος παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να έχει αποχωρήσει από τη χώρα του με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής της ηγεσίας για να προετοιμαστεί για τον αγώνα του με τον Γιώργο Καμπόσο με έπαθλο την ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή, εκείνος απάντησε αρνητικά.

Όπως έγινε γνωστό αποφάσισε να παραμείνει στην εμπόλεμη ζώνη υπερασπιζόμενος την πατρίδα του και αργότερα εφόσον όλα πάνα καλά να ανέβει στο ρινγκ για τον πολυαναμενόμενο αγώνα. Η απόφαση αυτή έγινε αποδεκτή με αποθεωτικά σχόλια από τους λάτρεις του αθλήματος αλλά και τον ίδιο τον Έλληνοαυστραλό πυγμάχο.

«Σέβομαι την απόφασή του και τον καταλαβαίνω. Προσεύχομαι για εσένα και τη χώρα σου. Μείνε ασφαλής, θα τελειώνω με τον Χάνι και θα παίξουμε οι δύο μας, δύο αληθινοί πρωταθλητές», ανέφερε ο Καμπόσος.

Θυμίζουμε ότι ο Λοματσένκο δεν είναι ο μόνος Ουκρανός πυγμάχος ο οποίος έχει αφήσει τις προπονήσεις και την καριέρα του για να βρεθεί στη χώρα του και να την στηρίξει στην εισβολή της Ρωσίας. Ο έτερος πυγμάχος είναι ο Ούσικ ο οποίος, αν και είχε την ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή στη «βαριά» κατηγορία, φέρεται να μην επιθυμεί και εκείνος να αφήσει την χώρα του για να παίξει για την ζώνη με τον Άντονι Τζόσουα στην δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube