Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε πως τους περίμεναν στη γωνία αν δεν έπαιρναν τον τίτλο και στάθηκε στη στατιστική που αφορά την ομάδα. Θεωρεί πως οι παίκτες του έδειξαν πως μπορούν να γράψουν ιστορία στο μέλλον και τόνισε πως ήταν σίγουρος πως θα νικούσαν στον τελικό.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνική Εθνική ομάδα κατακτά διαδοχικά παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επίσης για πρώτη φορά, αν δεν κάνω λάθος, Εθνική ομάδα μετέχει σε μια κορυφαία διοργάνωση με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και φτάνει στην επιτυχία.

Μετά την περυσινή μοναδική επιτυχία, δηλαδή την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι, για μένα και μερικά από τα παιδιά μου, έγινε "βραχνάς" η συνέχεια. Μας περίμεναν να αποτύχουμε για να βάλουν ονοματεπώνυμο στην αποτυχία. Σήμερα δηλώνω κατηγορηματικά ότι η επιτυχία του Μινσκ έχει πράγματι ονοματεπώνυμο. Ο νοών νοείτω.

Δεν θέλω να εκφραστώ για το μέλλον των συγκεκριμένων αθλητών. Όμως, τα παιδιά αυτά έχουν ήδη γράψει ιστορία. Είναι πρωτοπόροι.
Ήμουν σίγουρος ότι θα νικήσουμε. Κάλεσα τα παιδιά μου μετά το τέλος του πρώτου οκτάλεπτου και τους είπα: "Μην ασχολείστε με το σκορ. Παίξτε καλή άμυνα και όλα τα πράγματα θα πάνε κατ’ ευχήν". Όπως πέρυσι, όπου "επιστρέψαμε" σε τρία παιχνίδια που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, έτσι και φέτος, στο σημερινό παιχνίδι, ήμουν βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube