Άκρως ικανοποιημένος είναι ο Τάιρον Λου με την απόδοση του Τζον Γουόλ στην φετινή σεζόν έως τώρα. Ο 32χρονος γκαρντ όπως είναι γνωστό, πάλευε με τους «δαίμονες» του τα τελευταία δύο χρόνια αφού μετά τον θάνατο της μητέρας του και έχοντας ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς είχε σκεφτεί να αφαιρέσει την ίδια του την ζωή. Ωστόσο, με την φανέλα των Κλίπερς πλέον, φαίνεται πως έχει βρει τον εαυτό του και την αγάπη του για το άθλημα.

«Το να παίζει τόσο καλά τόσο γρήγορα, είναι κάτι που δεν περιμέναμε ειδικά με αυτά που είχε περάσει. Θεωρούσαμε πως θα του έπαιρνε λίγο χρόνο να βρει τα πατήματα του και να καταλάβει τον τρόπο παιχνιδιού μας, αλλά είναι πολύ έξυπνος παίκτης, αγαπάει το παιχνίδι και ψάχνει συνέχεια τρόπους να βελτιωθεί. Παίζει εξαιρετικά έως τώρα», δήλωσε αρχικά ο coach Λου στο «CBS NBA».

«Νιώθω εξαιρετικά, λατρεύω την νέα μου ομάδα. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να περιτριγυρίζεσαι από άτομα τα οποία πιστεύουν σε εσένα. Με το που υπέγραψα εδώ, όλοι με υποδέχθηκαν με «ανοικτές αγκάλες» από τον Στιβ Μπάλμερ (ιδιοκτήτης των Κλίπερς), μέχρι και τους φυσιοθεραπευτές. Οπότε, η μετάβαση μου εδώ ήταν πολύ ομαλή, και είναι ένας από τους λόγους που πιστεύω αποδίδω τόσο καλά», τόνισε ο πέντε φορές all-star.

Ο Γουόλ προσφέρει στους Κλίπερς κάτι που τους έλλειπε εδώ και χρόνια, και αυτό είναι transition επίθεση. Όταν ο πολύπειρος γκαρντ είναι μέσα στο παρκέ η ομάδα του «LA», πραγματοποιεί πέντε επιθέσεις παραπάνω χάρη στα γρήγορα πόδια και την θέληση του να ανεβάσει το tempo της επίθεσης. Φέτος, σε 16 παιχνίδια ως έκτος παίκτης ο άσος των Κλίπερς μετράει 12,3 πόντους, 5,4 ασίστ, 2,7 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαντιώτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube