Την δική του οπτική για την… επίμαχη φάση όπου ο διαιτητής Κουτσιαύτης καταλόγισε πέναλτι του Παπαδόπουλου στον Πρίγιοβιτς έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ να επισημαίνει πως ήταν σωστή η υπόδειξη, αφού θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Κώτσιρας νωρίτερα…

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουτσέσκου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του «δικέφαλου του Βορρά» επί των Αρκάδων, με 1-0, στην Τούμπα:

Για τη σημασία της σημερινής νίκης: «Κάθε παιχνίδι και κάθε διοργάνωση, είναι μία διαφορετική ιστορία. Το γεγονός ότι δεν είχαμε ένα πιο εύκολο παιχνίδι, ήταν δικό μας λάθος. Θα έπρεπε να σκοράρουμε νωρίτερα, είχαμε τέσσερις-πέντε μεγάλες ευκαιρίες και ο τερματοφύλακας τους ήταν φοβερός σήμερα. Στα τελευταία 20 λεπτά ήμασταν υπερόπτες. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα και περισσότερα από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή. Ίσως να χρειάζονταν περισσότερο χρόνο, για να αλλάξουν το ρυθμό του παιχνιδιού».

Για το γεγονός ότι και σήμερα έπαιξαν πολλοί από τους παίκτες που λογίζονται ως βασικοί: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε ένα σύνολο παικτών. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε επαγγελματικά δεδομένα. Και η Μπενφίκα έπαιξε σήμερα με πολλούς βασικούς. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Μπήκαμε καλά, για 70 λεπτά βλέπαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το πρόβλημα μας, ήταν το τελευταίο 20λεπτο».

Για την εικόνα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα: «Όλα μαζί έπαιξαν ρόλο. Υπήρχε κούραση από το ματς της Τρίτης, ταξιδεύαμε όλο το βράδυ, δεν ήταν ένα εύκολο πρόγραμμα γενικότερα. Υπάρχουν και οι νέοι παίκτες, που πρέπει να καταλάβουν λίγο τη σωστή ισορροπία, πότε πρέπει να κρατήσουν μπάλα, πότε πρέπει να κάνουν κάποιες ενέργειες. Χάσαμε λίγο την ισορροπία μας, για αυτό με βλέπετε να είμαι λίγο νευρικός αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν τεράστιες προσδοκίες, είμαι πραγματικά περήφανος για όσα έχουμε καταφέρει και για όσα έχουμε μπροστά μας. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να είμαι λίγο νευριασμένος, αλλά και περήφανος για αυτούς».

Για τον Βέρνμπλουμ: «Πρώτα από όλα, έπαιξε γιατί ο Κάνιας δεν είχε άλλες ανάσες, η ενέργεια του τελείωνε. Ξέρω ότι είναι κόντρα σε αυτό που έχω πει τόσο καιρό, το γεγονός ότι έπαιξε ένας παίκτης που δεν είναι απόλυτα έτοιμος, αλλά κάτι έπρεπε να κάνουμε σε αυτό το σημείο. Θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε λίγο καλύτερα και κάποιες άλλες καταστάσεις, να μην είμαστε υπερόπτες, γιατί σε κάποιες φάσεις ψάξαμε το σόου. Χάνοντας μπάλες με αυτόν τον τρόπο, δίνεις δύναμη στον αντίπαλο να σε πιέσει κι έτσι μπορείς να ρισκάρεις και τους βαθμούς».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει μείνει με τέσσερις κεντρικούς μέσους: «Θα ήταν κρίμα για τον Χαρίση να ήταν εδώ και να μην είχε τη δυνατότητα να παίξει. Έχουμε τέσσερις κεντρικούς χαφ και μετά τη διακοπή θα μπούμε και στη διαδικασία του ροτέισον. Είναι πολύ προτιμότερο να πάει να παίξει κάπου εβδομάδα με εβδομάδα τα παιχνίδια του».

Για το πέναλτι και τις δηλώσεις από πλευράς Αστέρα: «Όταν είσαι μπλεγμένος σε μία κατάσταση, βλέπεις μόνο την μεριά σου. Ένα σημείο κλειδί ήταν στο πρώτο μέρος, όταν ένας παίκτης του Αστέρα έπρεπε να δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ήμουν στον πάγκο, δεν μπορούσα να δω αυτή τη φάση. Για μένα είναι πέναλτι. Κάποιες φορές είναι ισορροπία, δίνεις και παίρνεις».

Για τους Σάκχοφ και Ελ Καντουρί: «Δημιούργησαν ευκαιρίες. Είμαι ικανοποιημένος, πήγαν στο χώρο, πάτησαν στην περιοχή του αντιπάλου και ήταν καλοί. Στο τελευταίο 20λεπτο θα έπρεπε να ελέγξουμε καλύτερα την μπάλα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube