Ο 81ος τελικός του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας θα μείνει καιρό στη μνήμη όσων ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ερωτηματικό για την έδρα που θα στεγάσει την αναμέτρηση, η προοπτική του εξωτερικού, τα «όχι» που εισπράχτηκαν από τα περισσότερα γήπεδα της χώρας και η τελική απόφαση για το Πανθεσσαλικό χωρίς οπαδούς, ήταν μια κατάσταση που μόνο καλό δεν έκανε στο προϊόν που όλοι οι υγιείς εμπλεκόμενοι, επιθυμούν να βελτιωθεί.

Ωστόσο, όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, με τις δυο ομάδες να υπόσχονται συγκινήσεις, αφού, το κίνητρο για την κατάκτηση του τροπαίου είναι πολύ υψηλό και στις δυο πλευρές. Η ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος θέλει το νταμπλ μετά από 45 ολόκληρα χρόνια, ενώ στον ΠΑΟΚ πέραν της αίγλης που δίνει ένα τρόπαιο, μια πιθανή κατάκτηση θα συνοδευτεί με το «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο του Europa League και όχι με εκείνο του Conference League που θα κάνει τον σχεδιασμό στους «ασπρόμαυρους» να ξεκινήσει από νωρίς.



Μάλιστα, μπροστά στον προπονητή του «δικέφαλου του Βορρά», Ραζβάν Λουτσέσκου, υπάρχει μια τεράστια πρόκληση που θα τον γράψει με χρυσά γράμματα στις επιτυχίες του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος είναι ο τεχνικός με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της ομάδας (1 Πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα) και στο Βόλο έχει την προοπτική να γίνει ο μοναδικός προπονητής με τρία κύπελλα, σε περίπτωση που το σφύριγμα της λήξης βρει τους «ασπρόμαυρους» να πανηγυρίζουν.



Ο Λουτσέσκου θα ξεπεράσει τον Λες Σάνον που με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κούδα είχε κατακτήσει τα δυο πρώτα κύπελλα του συλλόγου, τη σεζόν 1971-72 και 1973-74. Ο αείμνηστος Άγγλος που αγαπήθηκε όσο λίγοι προπονητές στη Θεσσαλονίκη, παρέμεινε από το 1971 έως και το ξεκίνημα της σεζόν 1974-75 και δεν είναι λίγες οι φορές που παλαίμαχοι του ΠΑΟΚ έχουν αναφερθεί σε δηλώσεις τους, ότι ο Σάνον είχε κομμάτι στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος το 1976, παρότι είχε αποχωρήσει! Ο Σάνον που ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για μια πενταετία στη Λίβερπουλ, έφυγε από τη ζωή στις 2 Δεκεμβρίου του 2007 αλλά το όνομα του θα μείνει για πάντα στην ιστορία του ΠΑΟΚ.



Σχεδόν μισό αιώνα αργότερα από τις πρώτες επιτυχίες των περσινών φιναλίστ της διοργάνωσης, ο Λουτσέσκου έχει τη δυνατότητα να κάνει το «3 στα 3» σε τελικούς απέναντι στην ΑΕΚ μετά το 2017-18 και το 2018-19, να κατακτήσει τον τέταρτο του τίτλο στην Ελλάδα και να γίνει ο μοναδικός με τρία κύπελλα. Θα τα καταφέρει; Η απάντηση στο ερώτημα, σε περίπου ένα 24ωρο, στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου!

Επιμέλεια: Χρήστος Λόης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σαν σήμερα γλίστρησε ο Τζέραρντ και ο τίτλος από τη Λίβερπουλ

Από τον Τζολάκη στον Σίνα: Οι ήρωες του Ολυμπιακού δεν φορούσαν κάπα, αλλά γάντια!

Περιστέρι bwin: Η απόλυτη επιβεβαίωση του trust the process

Η μεγάλη της Γκιπούσκοα σχολή: Από τα βασκικά χωριά, στην ελίτ της Ευρώπης

Βάζει γκολ-βαθμούς και… βγάζει γούστα: Η πολύτιμη συνεισφορά του «ιδανικού αναπληρωματικού» Σπόραρ στον Παναθηναϊκό!

«Σκάσε! Έχετε φάει τέσσερα γκολ. Τράβα σπίτι τώρα»: Η τελευταία επίσκεψη του Τούντορ στο Ολίμπικο ήταν… πανωλεθρία!

Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Ένας υπερσκόρερ στον ΠΑΟΚ, καταδικασμένος από τον χειρότερο εαυτό του

Ο Τσάμπι Αλόνσο μένει, πάει για τρεμπλ και πετάει την ταμπέλα της… Νεβερκούπεν!

Ο αυτοκράτορας της Ρώμης δεν πέθανε, είναι ο Φραντσέσκο Τότι!

Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι: Ο ήρωας της Γεωργίας που έβγαζε 800 ευρώ μπορεί να γίνει ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ευρώπη!

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.