Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς τόσο για τον προπονητή του, Αντρέα Τρινκιέρι όσο και για το αντίπαλο δέος της σειρά που κάθεται στον απέναντι πάγκο, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, χαρακτηρίζοντας τους ως τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρωλίγκα. Μάλιστα, πριν το πέμπτο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν Μονάχου ανέφερε σε δηλώσεις του στην MozzartSport:
«Κατά την άποψή μου είναι οι δύο κορυφαίοι προπονητές της Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή. Ή για να μην παρεξηγηθεί κάποιος, είναι δύο από τους καλύτερους. Θέλουν και οι δύο να είναι ηγέτες και είναι... εμμονικοί με το μπάσκετ και τις λεπτομέρειες», υπογράμμισε στην αρχή.
Τέλος, μίλησε για τα κοινά που έχει ο Λιθουανός κόουτς των "Μπλαουγκράνα" με τον προπονητή του και πως αμφότεροι αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση σαν μία παρτίδα σκάκι:
«Δεν είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τον Σάρας, αλλά έχω μιλήσει με παίκτες του. Βλέπω τα κοινά σημεία που έχει με τον Αντρέα. Είναι δύσκολο να κάνεις scouting σε αυτούς τους προπονητές, έχουν ένα μεγάλο βιβλίο με... δράσεις και ασχολούνται με τις πιο μικρές λεπτομέρειες, προσαρμόζονται και στην άμυνα και στην επίθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ορισμένες φορές βλέπουν το ματς σαν μια παρτίδα σκάκι. Όχι μόνο για τους παίκτες που βρίσκονται στο παρκέ, αλλά και με τη δικό τους προπονητικό μυαλό, στο οποίο σκέφτονται την επόμενη κίνηση», κατέληξε ο Σέρβος φόργουορντ.