Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στίβου και δύο φορές Ολυμπιονίκης (2008, 2012), Γελένα Ισινμπάγεβα, βρέθηκε στο Κρεμλίνο μαζί με άλλους Ρώσους αθλητές, κι ενώπιον του Βλάντιμιρ Πούτιν ξέσπασε σε δάκρυα για τον άδικο αποκλεισμό της.

Συγκεκριμένα, η 34χρονη αθλήτρια βρέθηκε στο Κρεμλίνο, ως καλεσμένη του Ρώσου προέδρου, και όταν κλήθηκε να ανέβει στο βήμα και πήρε το λόγο, επηρεασμένη από το σκάνδαλο ντόπινγκ που έπληξε τη χώρα της και κόστισε τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της.

Η Ισινμπάγεβα, μιλώντας για την αδικία που έχει υποστεί η ίδια, καθώς δε βρέθηκε ποτέ θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, λύγισε και ξέσπασε σε δάκρυα.

«Πιστεύουμε σε εσάς. Σας εύχομαι καλή τύχη, επιτυχία και να πιστεύετε στις δικές σας δυνατότητες. Η απόδοσή σας, ας κάνει τον κόσμο να ανατριχιάσει, και ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας να ακούγεται διαρκώς στις αθλητικές αρένες του Ρίο», ήταν τα λόγια της στους συμπατριώτες της που θα ταξιδέψουν μέχρι τη Βραζιλία για να πάρουν μέρος στο μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού.

Από τη μεριά του, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε πως η απουσία αστέρων της Ρωσίας υποσκάπτουν την ποιότητα της διοργάνωσης κι έκανε λόγο για πολιτική δολοπλοκία και χειραγώγηση και υποστήριξε ότι το ντόπινγκ πρέπει να καταπολεμηθεί ουσιαστικά και όχι επιλεκτικά.

«Είστε θύματα διακρίσεων, τις οποίες η Ρωσία δεν θα ανεχθεί. Η σκόπιμη εκστρατεία με στόχο τους αθλητές μας χαρακτηρίζεται από άλλα μέτρα και σταθμά και έκλινε προς την άποψη της συλλογικής ευθύνης, η οποία δεν είναι συμβατή με τον αθλητισμό, τη δικαιοσύνη γενικότερα ή τους βασικούς κανόνες του νόμου. Είναι ένα χτύπημα σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο και τους Ολυμπιακούς αγώνες», σχολίασε σχετικά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιο ακριβό event των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 ο τελικός του μπάσκετ

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις