Το πάνω χέρι για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον πέμπτο όμιλο του Champions League, στον οποίο συμμετέχει και η ΑΕΚ (παραμένει ζωντανή για την τρίτη θέση), πήρε (με… buzzer beater) ο Άγιαξ με την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής.

Λυγίζοντας την Μπενφίκα (1-0) και τον πολύ καλό, Οδυσσέα Βλαχοδήμο, με τέρμα (που είχε και δόση τύχης) του Μαζραουί στο 90+2’ με σουτ εκτός περιοχής, ο «Άιαντας» έφτασε τους επτά βαθμούς (όσους και η Μπάγερν, με την οποία έχει ακριβώς τα ίδια τέρματα) και βρέθηκε στο +4 από τους Πορτογάλους. Αν φύγει… ατσαλάκωτος στο «Ντα Λουζ» σε δύο εβδομάδες, τότε θα κρατήσει σφιχτά το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το γκολ στο 90+2'



Τα highlights


Η 3η αγωνιστική
ΑΕΚ-Μπάγερν 0-2
(61' Μαρτίνεθ, 63' Λεβαντόφσκι)

Άγιαξ-Μπενφίκα 1-0
(90+2' Μαζραουί)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου
Μπάγερν 7 (5-1)
Άγιαξ 4 (5-1)
Μπενφίκα 3 (3-5)
ΑΕΚ 0 (2-8)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)
Μπάγερν-ΑΕΚ
Μπενφίκα-Άγιαξ

Μέχρι να φτάσουμε στις καθυστερήσεις τα δεδομένα ήταν αρκετά διαφορετικά. Η Μπενφίκα, η οποία απείλησε ελάχιστα στο ματς (καλύτερη ευκαιρία το σουτ του Σεφέροβιτς στο 62'), έδειχνε έτοιμη να… τσιμπήσει βαθμό στο Άμστερνταμ και τη δυνατότητα να προσπεράσει τους Ολλανδούς με νίκη στην επόμενη αγωνιστική, καθώς τον κρατούσε όρθιο ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Ο Έλληνας γκολκίπερ στάθηκε στο ύψος του όποτε χρειάστηκε. Όπως στο τετ-α-τετ με τον Ντόλμπεργκ στο 22', στο φάουλ του Σένε στο 65’, στο οποίο ήταν σε ετοιμότητα ο πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος δέκα λεπτά μετά, έκανε ωραία επέμβαση μετά το σουτ του Φαν Ντε Μπέεκ. Ενδιάμεσα, την πιο σημαντική επέμβαση έκανε ο Κόντι, διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή (και λίγο πιο μέσα) της εστίας μετά την προσπάθεια του Ντόλμπεργκ.

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε στις καθυστερήσεις, όταν ο δεξιός μπακ του Άγιαξ έπιασε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα άλλαξε πορεία, αφού βρήκε στον Γκριμάλντο και έκανε αδύνατο το έργο του Έλληνα πορτιέρε να κρατήσει το «μηδέν».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube