Οπρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τόνισε χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια δημόσιας συγκέντρωσης στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες υποστηρικτές του στο Καράκας, πως η χώρα της Λατινικής Αμερικής δεν θέλει την «ειρήνη των σκλάβων», συμπληρώνοντας πως η ανάπτυξη στρατιωτικών μέσων των ΗΠΑ τις τελευταίες 22 εβδομάδες την έθεσε σε «δοκιμασία».

«Θέλουμε ειρήνη, αλλά ειρήνη με εθνική κυριαρχία, ισότητα, λευτεριά! Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών!», τόνισε ο κ. Μαδούρο, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε συγκαλέσει το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας (ΣΕΑ) του Λευκού Οίκου για να συζητηθεί η Βενεζουέλα.

Η Ουάσιγκτον, διατεινόμενη ότι δρα εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, έχει αναπτύξει από τον Αύγουστο ισχυρά στρατιωτικά μέσα στην Καραϊβική, όπου κατέφθασε τον Νοέμβριο το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο.

«Έχουμε υποστεί 22 εβδομάδες επιθετικότητας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ψυχολογική τρομοκρατία, 22 εβδομάδες που μας έθεσαν σε δοκιμασία. Ο λαός της Βενεζουέλας επέδειξε την αγάπη του για την πατρίδα», είπε ακόμη ο πρόεδρος Μαδούρο.

«Μαδούρο, φίλε, ο λαός είναι μαζί σου», «όχι, δεν θέλουμε να είμαστε βορειοαμερικανική αποικία», φώναζαν μεταξύ άλλων συγκεντρωμένοι.

Προχθές Κυριακή, ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε πως μίλησε τις τελευταίες ημέρες τηλεφωνικά με τον ομόλογό του Μαδούρο, ο οποίος τον κατηγορεί ότι επιδιώκει να τον ανατρέψει ώστε οι ΗΠΑ να βάλουν στο χέρι τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εξαπολύσει πλήγματα εναντίον είκοσι και πλέον σκαφών στην Καραϊβική και στον ανατολικό Ειρηνικό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 83 ανθρώπους, υποστηρίζοντας --χωρίς αποδείξεις-- πως μετέφεραν ναρκωτικά.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χωρίς νερό Ζωνιανά, Κράνα και Λιβάδια μετά τις ζημιές από την κακοκαιρία

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε οχήματα και μοτοσυκλέτες στην Αττική

Μεγάλη πορεία στην Κυψέλη για τα έργα του Μετρό - «Όχι στον τρομοπόντικα, πλήρης αποκατάσταση»

Τενεσί: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της σωφρονιστικής διοίκησης μετά την αποτυχία εκτέλεσης της Κρίστα Πάικ

Συνελήφθη στον Πειραιά ο Αφγανός που ενεπλάκη σε πυροβολισμούς με τον Αλκέτ Ριζάι στην Ανάβυσσο

Τραγωδία στη Χερσόνησο: 16χρονος με μοτοσυκλέτα νεκρός σε τροχαίο

ΗΠΑ: Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος με έξι επιβαίνοντες

Τραγωδία στην Κορινθία: Ένας 26χρονος νεκρός και άλλοι πέντε τραυματίες σε τροχαίο - Δείτε video

Ακτοπλοΐα: Λήγει το απαγορευτικό - Ξεκινούν σταδιακά τα δρομολόγια από Πειραιά και Ραφήνα

Συνεδρίασε η επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για την εξέλιξη της κακοκαιρίας στην Κρήτη