Την επιθυμία του να φύγει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε εκφράσει ο Ντόνι Φαν ντε Μπεκ στον τότε ατζέντη του Γκίντο Άλμπερς, λόγω της προνομιακής μεταχείρισης της ομάδας στον Πολ Πογκμπά. Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι ο 25χρονος μεσοεπιθετικός προπονούταν 10 ώρες την ημέρα, ο Σόλσκιερ διάλεγε για το αρχικό σχήμα τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος έφτανε αργοπορημένος στις προπονήσεις.

«Έβλεπα την απογοήτευση του στον τρόπο που τον αντιμετώπιζαν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εκείνος έβλεπε το πως προσπαθούσα να αλλάξω την κατάσταση», ανέφερε ο Άλμπερς.

«Στην Ολλανδία, τον Ντόνι τον εκτιμούσαν, έπαιζε καλά και ήταν δημοφιλής στους φιλάθλους. Και αργότερα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν αγωνιζόταν ποτέ. Η σχέση του με τον σύλλογο ψυχράνθηκε άσχημα», συνέχισε.

«Είχε να ανταγωνιστεί τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος αργούσε στην προπόνηση, έλεγε συγγνώμη και έπαιζε πάλι, αντί ενός παιδιού που προπονούταν 10 ώρες την ημέρα για 8 εβδομάδες, ώστε να αποδείξει ότι αξίζει να αγωνίζεται για την ομάδα».

Την πρώτη του χρονιά στην Γιουνάιτεντ, ο Φαν ντε Μπεκ αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια, από τα οποία τα 19 ήταν στην Premier League. Φέτος έχει παίξει μόλις 19 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις.

Επιμέλεια: Αγγελική Καβαρνού

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube