Είναι λογικό να προκλήθηκε έντονη ανησυχία, αρκετοί να συμβουλεύτηκαν και τους δικηγόρους τους και γενικότερα να υπάρχει μια πολύ μεγάλη αναστάτωση λόγω της πολύκροτης υπόθεσης της ενοχής της Σίτι για τις οικονομικές παραβάσεις.
Επίσης, ήταν λογικό να έχει υπάρξει επικοινωνία και ενημέρωση των διοικούντων το κλαμπ προς τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, αν και από την πρώτη μέρα απεστάλη σε άπαντες εμπλεκόμενους με τον σύλλογο, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο, ένα βίντεο από τον Φεράν Σοριάνο που εξηγούσε τα πάντα.
Ο νέος ατζέντης του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, Έντσο, ξάδερφος του θρυλικού Μίνο που απεβίωσε πριν μερικά χρόνια, ανέφερε για τον νυν πελάτη του:
«Δεν έχει αλλάξει τίποτα όλο αυτό το χάος που έχει δημιουργηθεί αυτές τις μέρες. Τα νέα φτάνουν σταδιακά, η ομάδα έχει μιλήσει με τον Τζίτζι και με τους υπόλοιπους και όλοι είναι ήρεμοι. Προς το παρόν άπαντες σκέφτονται τα μεγάλα ματς με τη Λίβερπουλ και την Παρί κι έπειτα θα πάρει σειρά και το μεγάλο ζήτημα. Ο Τζίτζι έχει λάβει εγγυήσεις από τη Σίτι».