Με βάση την αύξηση των εισαγωγών αναμένουμε μια μικρή αύξηση ασθενών στις ΜΕΘ αλλά και στους θανάτους, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα, στην σημερινη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αναφέροντας πως παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 40% σε διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.


Ο καθηγητής ανέφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την τελευταία εβδομάδα, στην Ελλάδα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας.


Στην Αττική η τάση μείωσης στον αριθμό των διαγνώσεων, που είχε παρατηρηθεί μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή δυστυχώς έδειξε μικρή αναστροφή εντός της τελευταίας εβδομάδας.

«Έτσι παρατηρήσαμε αύξηση των διαγνώσεων σε ποσοστό 40% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα» είπε συγκεκριμένα τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να σημειωθεί πως το ποσοστό αυτής της αύξησης πιθανώς οφείλεται  και στο ότι λόγω της κακοκαιρίας της προηγούμενης εβδομάδας, η συμμετοχή στις δειγματοληψίες ήταν τότε ελαφρώς μικρότερη.
 

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη στο Μαρόκο ο αρχηγός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης χασίς – Κατασχέθηκαν σχεδόν 11 τόνοι ναρκωτικών

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του;

Τραγωδία στον Πύργο Ηλείας: Νεκρή 55χρονη και τρεις τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση ΙΧ - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή στη γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Πώς θα λειτουργήσουν μετρό και τραμ την 28η Οκτωβρίου

Δίκη για τα Τέμπη: Εισαγγελική πρόταση για τα έγγραφα της Κομισιόν και επιφύλαξη για τους γενικούς γραμματείς

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στα Εξάρχεια: Στο σημείο κλιμάκιο ΤΕΕΜ

Pizza Fan - Χωριάτικο: Διασυνδέσεις των δραστών με ελεγκτικές υπηρεσίες - «Προειδοποιημένο» το κύκλωμα

Εντοπίστηκαν 18 κιλά κοκαΐνης σε όχημα στο λιμάνι του Λαυρίου - Συνελήφθη 43χρονος

Πτώση ατόμου από πεζογέφυρα στον σταθμό ηλεκτρικού Αγίου Νικολάου