Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, απέναντι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πανηγυρίζει ο Απόλλων Λεμεσού και μάλιστα, έτσι όπως ήρθε, αποκτά μεγαλύτερη αξία!

Οι ψυχωμένοι Κύπριοι κοίταξαν κατάματα τη Λιόν, δεν πτοήθηκαν από το αυστηρό πέναλτι (για χέρι του Σαντάνα) στο 52', με το οποίο ο Ντεπάι άνοιξε το σκορ και αφού ο Βάλε έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 83' -στην εκτέλεση φάουλ του Ολλανδού- «χτύπησαν» στο φινάλε!

Αφού… προειδοποίησαν, λοιπόν, στο 90', με τον Ζελάγια να χάνει τεράστια ευκαιρία, οι «γαλάζιοι» δεν το έβαλαν κάτω και, τρία λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνες έκανε την μπαλιά από δεξιά, ο Σαρντινέρο έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Λόπες, «γράφοντας» το τελικό 1-1!



Στο άλλο ματς της πρεμιέρας του Europa League, για τον 5ο όμιλο, η Αταλάντα διέσυρε 3-0 την τραγική Έβερτον! Η ιταλική ομάδα, στην επιστροφή της στην Ευρώπη μετά από 26 χρόνια(!), ήταν, πραγματικά, σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο, όπου και πέτυχε ΚΑΙ τα τρία γκολ της, με Μασιέλο (27'), Γκόμες (41') και Κριστάνιε στο 44ο λεπτό!

Στο β' μέρος έκανε διαχείριση και έτσι, ξεκινάει με «τρίποντο» την προσπάθειά της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Όσο για την ομάδα του Γουέιν Ρούνεϊ ήταν, επιεικώς, εκτός τόπου και χρόνου.


Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

Αταλάντα 3
Λιόν 1
Απόλλων Λεμεσού 1
Έβερτον 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:

Λιόν-Αταλάντα
Έβερτον-Απόλλων Λεμεσού

Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube