Για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια, Σέλτικ και Ρέιντζερς πρόκειται να τεθούν αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα.

Η αγωνιστική που ακολουθεί είναι η τέταρτη, με τη Ρέιντζερς να βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Σέλτικ, έχοντας παίξει βέβαια ένα ματς περισσότερο από τους «καθολικούς». Έτσι, θεωρητικά μπορεί ο «μαραθώνιος» του πρωταθλήματος να βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημά του, ωστόσο ο Άλι ΜακΚόιστ φρόντισε να ρίξει τους τόνους.

Ο παλιός παίκτης και προπονητής της ομάδας του «Άιμπροξ» δήλωσε στο BBC:

«Δεν ήμουν ποτέ της άποψης πως η Ρέιντζερς θα επέστρεφε και με την πρώτη προσπάθεια θα έβαζε … φωτιά στο πρωτάθλημα κατακτώντας το, δεδομένου ότι υπάρχει κάποια αγωνιστική διαφορά. Η διαδικασία «χτισίματος» της ομάδας βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Νομίζω πως θα κρατήσει ακόμα δύο ή τρία χρόνια. Αυτό που βλέπουμε τώρα από τη Ρέιντζερς είναι αυτό που ουσιαστικά περιμέναμε να είναι. Θα υπάρξουν παιχνίδια όπου κάποια πράγματα δεν θα πηγαίνουν καλά. Προφανώς η κατάσταση του συλλόγου είναι καλύτερη απ’ ότι μερικά χρόνια πριν, οπότε πρέπει σταδιακά να βρίσκουμε τα πατήματα μας.»

Πάντως, το τελευταίο πρωτάθλημα της Ρέιντζερς χρονολογείται την περίοδο 2010/11, με την Σέλτικ έκτοτε να μετρά πέντε σερί κατακτήσεις.

Επιμέλεια: Χριστόφορος Χαραλαμπίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube