Εκπλήξεων συνέχεια στη φετινή Euroleague και άλλο ένα αποτέλεσμα εκτός… προγράμματος! «Θύμα» αυτή τη φορά ήταν η Μακάμπι και «θύτης» η Μπάγερν Μονάχου, η οποία άλωσε το Τελ Αβίβ επικρατώντας με 85-82, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Οι Βαυαροί, που προηγήθηκαν με 11 πόντους (62-73) στο 35’, λίγο έλειψε να… αυτοκτονήσουν, αλλά στο τέλος ήταν ψύχραιμοι στις βολές και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι, που έχει πλέον θετικό πρόσημο (2-1), συνεχίζει τη «διαβολοβδομάδα» με ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για να παίξει με τη Φενερμπαχτσέ (16/10, 20:45), ενώ η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που έχει πλέον αρνητικό πρόσημο (1-2), έρχεται στον Πειραιά για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (16/10, 21:00).

Κορυφαίος των νικητών (μακράν του δεύτερου) ήταν ο Λούσιτς με 26π. (4/5 τρίποντα), έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Ζίπσερ 16, Ρέινολντς 14 και Μπάλντγουιν 13. Από πλευράς ηττημένων ξεχώρισαν ο Γουιλμπέκιν με 27π. και 7ασ. και Ζίζιτς με 19π.

Το ματς:

Η Μακάμπι ξεκίνησε επιπόλαια και στο πρώτο δίλεπτο είχε ήδη 3 λάθη. Η Μπάγερν προηγήθηκε 5-2, αλλά οι Ισραηλινοί με σερί 8-2, πέρασαν μπροστά με 10-7. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 15-15 και τα δύο πράγματα που ήταν τα πιο χαρακτηριστικά ήταν τα λάθη (8) των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου και η αστοχία (6/16) των παικτών του Αντρέα Τρινκιέρι.

Οι Βαυαροί ξεκίνησαν το δεύτερο δεκάλεπτο με 7-0 στο πρώτο ενάμισι λεπτό, εκμεταλλευόμενοι τα 3 καινούργια λάθη των γηπεδούχων και προηγήθηκαν 15-22. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ρυθμό, φτάνοντας τη διαφορά και στο +9 (17-26) στο 13’. Οι Ισραηλινοί έπαιζαν σαν υπνωτισμένοι τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και σε συνδυασμό με τα λάθη, που αυξάνονταν συνεχώς, βρέθηκαν και στο -11 (23-34) στο 18’, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 25-34.

Ίδια ήταν η εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη Μπάγερν Μονάχου να κρατάει τον ρυθμό της και τη Μακάμπι να συνεχίζει να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Οι Βαυαροί κρατούσαν με ευκολία την υπέρ τους διαφορά και μάλιστα σε διψήφια τιμή (38-49) στο 26’. Όμως, στο επόμενο τρίλεπτο, η Μακάμπι «ξύπνησε» και με σερί 17-8, πλησίασε για πρώτη φορά σε απόσταση αναπνοής (55-57), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 55-60.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν από την αντεπίθεση των γηπεδούχων και με σερί 8-3, επανέφεραν τη διαφορά στους 10 (58-68), στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Οι γηπεδούχοι φάνηκε να μην έχουν άλλη… βενζίνη στο ντεπόζιτο, αφού στο 34’ το σκορ ήταν 62-73, ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Με μπροστάρη τον Γουιλμπέκιν, που πέτυχε δύο τρίποντα και ένα καλάθι-φάουλ, η Μακάμπι μείωσε σε 73-77, δυόμισι λεπτά πριν το τέλος.

Με τρίποντο του Λούσιτς στο 38’, η Μπάγερν ένοιωσε πιο… ασφαλής (74-80), αλλά οι γηπεδούχοι με νέα αντεπίθεση και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των αντιπάλων τους, μείωσαν σε 82-84 με δύο βολές του Ντόρσεϊ, 45’’ πριν το τέλος. Τελικά, οι Βαυαροί, παρά τις τάσεις… αυτοκτονίας, κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με τελικό σκορ 85-82.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 25-34, 55-60, 82-85





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»

Η Euroleague θυμήθηκε το σπουδαίο buzzer beater του Γκριγκόνις κόντρα στη Μονακό!

AS: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να υπογράψει το 10ετές συμβόλαιό της μέχρι τις 30 Ιουνίου»

Ευρωλίγκα: Σκέψεις για διεξαγωγή με μια ομάδα λιγότερη του χρόνου

«Στο EuroCup η Μονακό, τη θέση της στην Ευρωλίγκα παίρνει η Μπεσίκτας»!

«Να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις»: Το βίντεο του Ολυμπιακού από τους πανηγυρισμούς για την Ευρωλίγκα!