Επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί της Εφές η Μακάμπι Τελ Αβίβ!

Οι Ισραηλινοί εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η αντίπαλός τους έδειξε σημάδια κόπωσης στην τελευταία περίοδο, αφού αγωνίστηκε ξανά με πολλές απουσίες βασικών παικτών της, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 95-86 και ανεβαίνοντας στο 8-6. Από την άλλη, η Εφές έπεσε στο 7-7, γνωρίζοντας την έκτη ήττα της στα οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει για τη φετινή Ευρωλίγκα.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Λορέντζο Μπράουν (21π, 5 ασίστ), Κόλσον (19π, 7 ριμπ) και Γουεμπ (14π, 3 ριμπ), ενώ για την Εφές ξεχώρισαν Τόμπσον (22π, 7 ασίστ), Ντάουμ (20π), Τζόουνς (12π, 16 ριμπ) και Λάρκιν (17π, 6 ασίστ).

Το ματς


Με Λάρκιν, Τόμπσον, Γκάζι, Οσμάνι και Τζόουνς ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ερντέμ Τσαν, μην έχοντας ξανά στη διάθεσή του Κλάιμπερν, Μπομπουά, Πλάις, Γουίλις, Ζίζιτς και Μπράιαντ, ενώ ο Κάτας επέλεξε για την αρχική του πεντάδα τους Μπράουν, Μπόλντγουιν, Κόλσον, Κοέν και Νίμπο. Οι δύο ομάδες μπήκαν «κρύες» στο ματς, με τον Νίμπο να σκοράρει το μοναδικό καλάθι στα δύο πρώτα αγωνιστικά λεπτά και τη Μακάμπι να προηγείται με 8-5, πριν ο Τόμπσον ισοφαρίσει με τρίποντο και ο Οσμάνι δώσει το προβάδισμα στην Εφές (11-12). Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Γουεμπ, η Μακάμπι προηγήθηκε με 18-14, ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο ούσα μπροστά με 29-20!

Η Εφές αντέδρασε στη δεύτερη περίοδο, φτιάχνοντας σερί 11-3 και μειώνοντας σε 32-31 με πρωταγωνιστές τους Λάρκιν και Ντάουμ, ενώ στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 38-38 και να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο έχοντας πάρει και το προβάδισμα, με 48-45!

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα μεγαλύτερο των τριών πόντων, με την Μακάμπι να μπαίνει στην «τελική ευθεία» ούσα μπροστά με 66-64. Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο, η Εφές που αγωνίστηκε με ροτέισον επτά παικτών έδειξε σημάδια κόπωσης και η Μακάμπι το εκμεταλλεύτηκε, ξεφεύγοντας για πρώτη φορά στο ματς με διψήφια διαφορά (75-65) και πανηγυρίζοντας τελικά την άνετη νίκη, με 95-86!

Τα δεκάλεπτα: 29-20, 45-48, 66-64, 95-86

Τα στατιστικά του αγώνα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Euroleague θυμίζει στον κόσμο 4 clutch στιγμές του Σπανούλη σε Final Four ενόψει Βερολίνου

Τζένεραλ μάνατζερ Φενέρμπαχτσε: «Τυχεροί που πέφτουμε πάνω στον Παναθηναϊκό»

Χουάντσο: Hταν λες και έπαιζα με 7 κιλά παραπάνω - Aπό τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στο Game 5

Καλάθης: «Η καρδιά μου θα είναι πάντα στον Παναθηναϊκό, μπασκετικά και συναισθηματικά»

Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»

Η φοβερή τάπα του Ράιτ στον Βέσελι ψηφίστηκε ως η Magic Moment της σεζόν στην Euroleague!

Παναθηναϊκός AKTOR: Δεν ανοίγει λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων το ΟΑΚΑ στο Final 4

Oι αναγνώστες του sport-fm.gr μίλησαν: Αυτός είναι ο δικός τους MVP στη Euroleague!

Αταμάν: «Έχω υπάρξει προπονητής της χρονιάς, αλλά δεν το θυμάμαι - Θυμάμαι, όμως, τον back to back τίτλο με την Εφές…»

Σλούκας: «Δικαίωση η πρόκριση στο Final Four - Προφανώς και θα μπορούσα να είμαι στην πρώτη πεντάδα»