Χρειάστηκε την παράταση, αλλά βγήκε νικήτρια από τη ματσάρα της με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ η Μονακό!

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι και με τον Τζέιμς να πραγματοποιεί εκθαμβωτική εμφάνιση, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν εκείνη που χαμογέλασε μετά το έξτρα πεντάλεπτο, καταφέρνοντας να επιβληθεί με 112-107 και να πανηγυρίσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, μετά από εκείνες της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Έτσι, η Μονακό βελτίωσε το ρεκόρ της σε 6-3 και παραμένει σε... τροχιά κορυφή, ενώ η Μακάμπι γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα της, πέφτοντας στο 2-7 και παραμένοντας στα χαμηλά.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζέιμς, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 34 πόντους, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ, έχοντας για άξιους συμπαραστάτες τους Τάις (17π, 7 ριμπ), Οκόμπο (16π, 7 ασίστ) και Μπλόσομγκεϊμ (15π, 4 ριμπ). Από την άλλη, για τη Μακάμπι ξεχώρισαν Γουόκερ (19π) και Λιφ (18π, 5 ριμπ).

Στην επόμενη (10η) αγωνιστική, η Μακάμπι θα φιλοξενηθεί από τη Φενέρμπαχτσε (11/11, 21:00), ενώ η Μονακό θα αντιμετωπίσει την Παρτίζαν στο Βελιγράδι (11/11, 21:30).

Το ματς

Παρόλο που οι Ισραηλινοί κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και έφτασαν μέχρι το +10 (46-36), οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν πολύ γρήγορα τη διαφορά πριν την ανάπαυλα (49-46), με το ματς να έχει πολύ υψηλό τέμπο και σκορ.

Η Μακάμπι συνέχισε να είναι πολύ ανταγωνιστική και πήγε με προβάδισμα στο τέταρτο δεκάλεπτο (76-71), φτάνοντας μέχρι και στο +9 (80-71) στις αρχές του. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά η Μονακό έβγαλε όλη της την ποιότητα στο παρκέ, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έγινε φαβορί για τη νίκη.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν, και με τεράστια σουτ από τον Λόνι Γουόκερ έμειναν στο ματς, φέρνοντάς το στην ισορροπία με δύο βολές του Τζίμι Κλαρκ (96-96), 16 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, στέλνοντας το ματς στην παράταση μετά την τάπα που δέχθηκε ο Μάικ Τζέιμς σε σουτ νίκης στη λήξη από τον Τι Τζέι Λιφ.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Λάβι με τρίποντο έκανε το 99-96, αλλά ο Οκόμπο απάντησε άμεσα για την ισοφάριση, ενώ ο Τζέιμς με σερί πόντους του έκανε το 101-104, με τον Γουόκερ να ισοφαρίζει με καλάθι-φάουλ. Μπλόσομγκεϊμ και Ντιάλο έδωσαν στη Μονακό προβάδισμα 4 πόντων, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, προβάδισμα το οποίο διατηρήθηκε, μέχρι και το τελικό 107-112!

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 49-46, 76-71, 96-96 (κ.δ.)

Aναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το βίντεο - αφιέρωμα της Euroleague στον Ναν - «Πάντα αφήνει το στίγμα του»

Μπουένο για NBA και Euroleague: «Υπήρχε διχασμός, αλλά πλέον έχει επιτευχθεί σύμπνοια - Ας το κάνουμε όλοι μαζί»

Το Σούπερ Καπ της Ευρωλίγκας οδεύει προς Άμπου Ντάμπι - Ανοιχτό και το σενάριο Κωνσταντινούπολης

Κορυφαίος παράγοντας της EuroLeague ο Γιανκούνας της Ζαλγκίρις

Μπουενο: «Πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο με το ΝΒΑ - Η Ευρωλίγκα δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο δυνατή»

Η ανάρτηση της Ευρωλίγκας για Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη: «Ακριβώς όπως παλιά»

Ευρωλίγκα: Με 24 ομάδες από τη σεζόν 2027/28 - Επενδύσεις άνω των 1,2 δισ. ευρώ

Ανέλαβε πρόεδρος της Ένωσης προπονητών της Ευρωλίγκας ο Πασκουάλ

Παρτίζαν: «Ο Μπόνγκα ενεργοποιεί τη ρήτρα του και πάει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας»

Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τρεις από τις τελευταίες Ευρωλίγκες, αλλά όχι τη φετινή»