«Διπλωματικό» επεισόδιο επιχείρησε να προκαλέσει ο υπουργός Μεταφορών της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια του άτυπου συμβουλίου για τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο.

Ο Σκοπιανός πολιτικός κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του (ως παρατηρητής) χρησιμοποίησε πολλές φορές τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κάτι που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μιχάλη Παπαδόπουλου

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως κατά τη διάρκεια του σημερινού συμβουλίου, ο υπουργός Μεταφορών της ΠΓΔΜ (ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες ως παρατηρητής) ζήτησε να μπορεί να έχει τον λόγο.

Μετά την θετική ανταπόκριση της ιταλικής προεδρίας, κατά την παρέμβασή του, χρησιμοποίησε κατ' επανάληψη την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κάτι που οδήγησε τον Έλληνα υφυπουργό μεταφορών να παρέμβει, καταγγέλλοντας την στάση του πολιτικού από την ΠΓΔΜ.

«Τόνισα ότι στα πλαίσια όλης της ευρωπαϊκής οικογένειας η επίσημη και μοναδική ονομασία είναι FYROM. Ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει, συνεπώς, να υπάρξει καμία παραποίηση από μέρους παρατηρητών που συμμετέχουν σε συνόδους της Ένωσης, διότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στην συνεργασία με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κύριος Παπαδόπουλος.

Ο υφυπουργός Μεταφορών υπογράμμισε, επίσης ότι «όλοι πρέπει να σέβονται τα ευρωπαϊκά δεδομένα», θέση η οποία έτυχε της πλήρους υποστήριξης από μέρους της ιταλικής προεδρίας.

Σε ότι αφορά τις εργασίες του συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχισθούν και αύριο, ο κύριος Παπαδόπουλος πρόσθεσε, ότι «τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών είναι βασικής σημασίας, αφού θα ενώσουν την χώρα μας και τα υπόλοιπα κράτη μέλη, με μια νέα σημαντική σειρά οδικών και θαλάσσιων διαδρομών».

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Πάτρα: Πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Αιτωλοακαρνανία: Ομολόγησε ο 44χρονος τη δολοφονία του 50χρονου – Επικαλέστηκε «ερωτική αντιζηλία»

Ινδονησία: Αγνοείται αεροσκάφος με 11 επιβαίνοντες – Έρευνες σε εξέλιξη

Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε ζωντανός ο 70χρονος που είχε εξαφανιστεί

Χαμενεΐ προς Τραμπ: «Είσαι εγκληματίας, υπεύθυνος για πρόκληση απωλειών και ζημιών»

Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη δολοφονία του 50χρονου κοινοτάρχη

Μητσοτάκης: Πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν - Τι είπε για Γροιλανδία, Καρυστιανού, Ράμα

Αιτωλοακαρνανία: Δολοφονική ενέδρα με κυνηγετικό όπλο - Θύμα πρόεδρος κοινότητας

Μασκ: Διεκδικεί κέρδη ύψους 134 δισ. δολαρίων από την OpenAI και τη Microsoft