Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στο Ντιτρόιτ σε κομμωτήριο της πόλης με απολογισμό τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες. Δύο ένοπλοι αντάλλαξαν πυρά, μπήκαν σε ξεχωριστά αυτοκίνητα και απομακρύνθηκαν με ταχύτητα σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Δύο εκ των τριών θυμάτων που θρήνησε η πόλη βρίσκονταν μέσα στο κομμωτήριο την ώρα που εξελίχθηκε η τραγωδία. Η αστυνομία δεν έχει προσδιορίσει το κίνητρο του διαπληκτισμού, ενώ αναφέρει ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν πρόκειται για οικονομική διαμάχη. Οι δύο ύποπτοι αναζητούνται μέχρι αυτή την ώρα.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, το γεγονός ότι το Ντιτρόιτ είναι μια πόλη της οποίας οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρή οικονομική δυσχέρεια και της οποίας η εγκληματικότητα τα τελευταία 40 χρόνια έχει παρουσιάσει αλματώδη αύξηση.

Ενδεικτικό γι’ αυτό είναι ότι αποτελεί πρώην ναυαρχίδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας (αφού από τον Ιούλιο οι εταιρείες κήρυξαν πτώχευση), ενώ τα οικονομικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί έχουν σαν αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του πληθυσμού της (κατά το ήμισυ) τα τελευταία 60 χρόνια.

Επιμέλεια: Δώρα Χάγιου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αλλάζουν όλα στα κυλικεία το νέο σχολικό έτος: Τέλος αλλαντικά και αναψυκτικά - Μικραίνουν οι μερίδες

Διεκόπη η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη - Απορρίφθηκε η εισαγγελική έφεση κατά της αθωωτικής κρίσης

Συναγερμός στη Ρουμανία: Έκρηξη θαλάσσιου drone στο λιμάνι της Κωνστάντζα - Δείτε βίντεο

Νέα στοιχεία για τη συμπλοκή στην Καλλιθέα – Δεν διέρρηξαν το σπίτι οι 2 νεαροί που δέχθηκαν επίθεση με ρόπαλο

Αυτοκτόνησε στις φυλακές η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή

Το μεγάλο κραχ της τηγανητής πατάτας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 13 συλληφθέντες που κατηγορούνται για το νέο κύκλωμα της Κοζάνης

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στο μικροσκόπιο ηχητικές καταγραφές της 39χρονης που βρέθηκαν σε υπολογιστή του δράστη

Επίδειξη τέλος: Οι καταναλωτές εγκαταλείπουν τα luxury brands και στρέφονται στις εμπειρίες

Σοκ στο Χόλιγουντ: Ο Τζέιμς Χάντι δολοφονήθηκε από τον γιο της συντρόφου του