Πλάνα και ηχητικά ντοκουμέντα που προκαλούν σοκ ήρθαν στην επιφάνεια για το μακελειό σε σχολείο του Τέξας, όπου 18χρονος έσπειρε τον θάνατο σε παιδιά και δασκάλους σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο ενήλικες.

Το απόσπασμα που μεταδόθηκε από εκπομπή «Good Morning America» δείχνει αστυνομικούς να σπάνε τα παράθυρα στο δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας, στις 24 Μαΐου. Τα παιδιά και μερικοί ενήλικες φαίνονται να φεύγουν τρέχοντας από το κτίριο λίγα λεπτά αργότερα.

Ηχητικό υλικό από τους ασυρμάτους της αστυνομίας και περιγράφει λεπτομερώς το μέγεθος του μακελειού. «Αίθουσα 12, είμαστε σε θέση να… είναι κανείς μέσα στο κτίριο… 2-1, το παιδί είναι μέσα στο δωμάτιο. Γεμάτο θύματα. Γεμάτο θύματα αυτή τη στιγμή», ακούγεται να λέει άνθρωπος της άμεσης δράσης (911).

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε χθες ότι σχεδιάζει να επανεξετάσει την αντίδραση της αστυνομίας, αφού οργισμένοι γονείς θέλησαν να μάθουν γιατί η αστυνομία δεν αφόπλισε τον δράση νωρίτερα. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της αστυνομίας της σχολικής περιφέρειας πίστευε – λανθασμένα – πως η κατάσταση δεν ήταν πλέον ενεργή και διέταξε τις τακτικές ομάδες να μην εισέλθουν στην τάξη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θαύμα στα συντρίμμια της Βενεζουέλας: 11χρονο αγόρι ανασύρθηκε ζωντανό τρεις ημέρες μετά τους σεισμούς

Σε τροχιά σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι ελληνικές - Πού υπερέχουν τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα

Καιρός: Με 36άρια και θυελλώδεις ανέμους η Κυριακή – Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές

Υπό έλεγχο η φωτιά σε υπόγειο κτιρίου στην Ελευσίνα

Τραγωδία στη Λευκάδα: Νεκρή 50χρονη Ιταλίδα που επέβαινε σε ιστιοφόρο

Σεισμός στη Βενεζουέλα: Σε 1.430 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών

Σε συναγερμό η χώρα: 32 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Πού ήταν τα δυσκολότερα μέτωπα

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Σκοτώθηκε 76χρονος τουρίστας που έπεσε από τον 5ο όροφο ξενοδοχείου

Δολοφονία 15χρονου στην Καλλιθέα: Νέα στοιχεία - Τι κατέθεσε ο 17χρονος καθ' ομολογίαν δράστης

«Καμίνι» από τη Σκανδιναβία έως τις Αλπεις – Τα ρεκόρ ζέστης που «καίνε» την Ευρώπη