Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ έχει κάνει αρκετές λανθασμένες (και άλλες τόσες σωστές) εκτιμήσεις στην καριέρα του ως σχολιαστής. Όμως μια από τις μεγαλύτερες γκάφες του αποδεικνύεται αυτή που έκανε πριν λίγα χρόνια, όταν αμφέβαλε για την ικανότητα του Λούκα Ντόντσιτς να πετύχει στο ΝΒΑ λέγοντας υποτιμητικά πως δεν είναι σαν το ευρωπαϊκό μπάσκετ όπου ο Σλοβένος κυριαρχούσε ακόμη και ως… έφηβος. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ θύμισε σε όλους αυτό το «ατόπημα» του θρύλου του ΝΒΑ μετά τα κατορθώματα του 23χρονου πλέον γκαρντ που οδήγησε τους Μάβερικς στους τελικούς της Δύσης με μυθικές εμφανίσεις.

«Θυμάμαι τότε που οπ Μπάρκλεϊ έκραζε το μπάσκετ εκτός ΗΠΑ και την Ευρωλίγκα ‘γιατί αφήνετε ένα 18χρονο παιδί να βγαίνει MVP και να κυριαρχεί’. Δείτε τώρα τι κάνει το ίδιο παιδί στο ΝΒΑ από τη στιγμή που έγινε ντραφτ. Κυριαρχεί ακόμη περισσότερο και τα πράγματα μοιάζουν πιο εύκολα για αυτόν», έγραψε ο 34χρονος γκαρντ.

Θυμίζουμε την προφητική (μπορεί και όχι) ατάκα του Μπάρκλεϊ: «Δεν εμπιστεύομαι τον ανταγωνισμό εκτός ΗΠΑ. Δεν έχω κάτι με τους ξένους παίκτες, απλώς δεν ξέρω πόσο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός εκεί. Όταν βγαίνεις MVP στα 18, αυτό μου λέει πως ο ανταγωνισμός είναι σκ@@α! Κανείς στα 18 του δεν μπορεί να κυριαρχεί απέναντι σε άνδρες. Και δεν με νοιάζει πόσο κακοί είναι οι αντίπαλοί του».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube