Ειδική εμπορική συμφωνία με την ΕΕ μετά το Brexit προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μέσω συνέντευξής του στο BBC που θα μεταδοθεί αύριο.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η Βρετανία δεν θα έχει πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά αν δεν αποδεχτεί τους κανόνες της.

Ο Γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε ότι η λύση που θα βρεθεί θα είναι ίσως κάτι μεταξύ της πλήρους πρόσβασης και της εμπορικής συμφωνίας.

Τόνισε ότι η πλήρης πρόσβαση του Λονδίνου στην ενιαία αγορά δεν είναι κάτι ρεαλιστικό, διότι δεν θα πρέπει να μπορεί να επιλέγει κανείς αυτό που του αρέσει από την ενιαία αγορά, γιατί αυτό θα σημάνει τη διάλυσή της.

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μην πιστέψουν ότι μπορούν να έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στην ενιαία αγορά χωρίς να δέχεται τις προϋποθέσεις του, οι οποίες περιλαμβάνουν την ελεύθερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την ΕΕ, τη συνεισφορά στον προϋπολογισμό και τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου,τόνισε.

Είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να έχει βαθύτερες σχέσεις με την ΕΕ από άλλες χώρες, όπως και με τη Νορβηγία, αλλά απέκλεισε την πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά αν αυτή αποφασίσει να φύγει.

Τα σχόλια του κ. Μακρόν έρχονται μετά την πρώτη του επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τότε που έγινε πρόεδρος της Γαλλίας, όπου πραγματοποίησε συνομιλίες με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας

Πρέβεζα: Σε πολύωρη εγχείρηση υποβλήθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο στο Μαρκόπουλο - Σοβαρά τραυματισμένος σε ατύχημα στο Ίλιον