Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Μάλτας αποτελεί ο Ντέβις Μάντζια. Ο 48χρονος τεχνικός όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, αποχωρεί από την ομάδα καθώς «παραβίασε την πολιτική της».

«Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μάλτας ανακοινώνει ότι ο Ντέβις Μάντζια απαλλάχθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του ως προπονητής της εθνικής ομάδας μετά από αναφορά που έλαβε σχετικά με φερόμενη παραβίαση της πολιτική της.

Ο Μάντζια έχει δώσει την πλήρη διαθεσιμότητά του για τη διαπίστωση των γεγονότων του θέματος. Η ομοσπονδία δεν θα σχολιάσει περαιτέρω μέχρι να συζητηθούν τα επόμενα βήματα στα αντίστοιχα όργανα λήψης αποφάσεων με ανοιχτό και διαφανή τρόπο.

Για τον αγώνα με το Ισραήλ, η ομάδα θα έχει επικεφαλής τον βοηθό προπονητή Νταβίντε Ματζότα»
, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πάντως τα Μέσα από τη Μάλτα, ο προπονητής της εθνικής απολύθηκε από το πόστο του καθώς υπάρχει εις βάρος του καταγγελία από ποδοσφαιριστή πως τον παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Ο Μάντζια διορίστηκε προπονητής της εθνικής ομάδας από το 2019 και έχει κάνει ένα σπάνιο θετικό σερί, για τα δεδομένα της ομάδας, στις επιδόσεις της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Μάλτας. Ο Ιταλός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023!

Οι αρχές έχουν ανοίξει ήδη φάκελο και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, σχετικά με τις καταγγελίες που υπάρχουν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube