Τουλάχιστον τρία άτομα, Μαλτεζικής καταγωγγής, εκτιμάται ότι σχεδίασαν τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, πριν από 13 μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta.

Οι ερευνητές έχουν ταυτοποιήσει μια ομάδα τουλάχιστον τριών ατόμων, που θεωρούνται εγκέφαλοι της δολοφονίας της δημοσιογράφου των Panama Papers. Οι έρευνες, υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, βρίσκονταιο «σε πολύ προχωρημένο στάδιο». Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την αστυνομία για το δημοσίευμα.

Πάντως, δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη για το χρόνο διάρκειας της έρευνας ή για το εάν υπήρξαν νέες συλλήψεις.

Σκοτώθηκε από βόμβα τον Οκτώβριο του 2017

Η Γκαλιζία, έγραφε σε μπλογκ κατά της διαφθοράς και ο θάνατός της έγινε τον Οκτώβριο του 2017 με βόμβα που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητό της, κοντά στη Βαλέτα.

Τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία της έχουν συλληφθεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι.

Το κίνητρο για τη δολοφονία παραμένει άγνωστο, ενώ στο δημοσίευμα της Sunday Times αναφέρεται ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως οι εγκέφαλοι της δολοφονίας είχαν διαφορετικά κίνητρα και συνεργάστηκαν στο να αναθέσουν το συμβόλαιο θανάτου στους τρεις άνδρες που κατηγορούνται.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα – Νεκρός 62χρονος

Απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη: «Υπογραφή» ρωσικής εξτρεμιστικής οργάνωσης

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη