Στο αεροδρόμιο με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μετέβη η αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ώστε να πετάξει για τη Ρώμη για την αναμέτρηση κόντρα στη Ρόμα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ υπήρχε έντονη ανησυχία τις τελευταίες μέρες ότι στο πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων από πλευράς οπαδών, θα σημειώνονταν νέες επιθέσεις για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια σε βάρος της διοίκησης των Γκλέιζερ.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε και πράγματι δόθηκε έξτρα αστυνομική φύλαξη για τη διαδρομή της αποστολής από το ξενοδοχείο μέχρι το αεροδρόμιο για την πτήση στην ιταλική πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ την Κυριακή, μεγάλη μερίδα οπαδών της Γιουνάιτεντ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ», κρατώντας πανό και καπνογόνα και φωνάζοντας συνθήματα κατά των Γκλέιζερ, ζητώντας παράλληλα την παραίτησή τους από τα ηνία του συλλόγου. Επιπλέον, επιχείρησαν να εμποδίσουν την αποστολή του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να φύγει από το ξενοδοχείο.

Αυτά τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθεί οριστικά η αναμέτρηση για λόγους ασφαλείας, με τη Γιουνάιτεντ να αναγνωρίζει δικαίωμα των φίλων της ομάδας για ελεύθερη έκφραση και ειρηνικές διαμαρτυρίες, αλλά και το ότι θα συνδράμει στις έρευνες της αστυνομίας.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube