Την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στις τάξεις (και) των ποδοσφαιριστών με την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας λόγω κορωνοϊού περιέγραψε ο Ουλίσε Σάντος.

Μιλώντας στο πορτογαλικό «TSF», ο μάνατζερ που εκπροσωπεί εκτός των άλλων και τον Ρούμπεν Σεμέδο παραδέχθηκε ότι οι παίκτες είναι ανήσυχοι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Παράλληλα σημείωσε ότι όλα θα κριθούν από το πώς θα έχει διαμορφωθεί η αγορά μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας, εκφράζοντας την άποψη ότι δύσκολα δεν θα υπάρξουν περικοπές από τις ομάδες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουλίσε Σάντος

Για την αγωνία των παικτών για ενδεχόμενες περικοπές λόγω κορωνοϊού: «Προφανώς και οι παίκτες ανησυχούν. Είναι ανήσυχοι για το επάγγελμά τους και ρωτούν διαρκώς το τι γίνεται και το πότε και εάν θα έχουμε πάλι πρωταθλήματα. Ως προς το μέλλον πρέπει να δούμε την επίδραση στην αγορά.

Σε σχέση με τις τωρινές συνθήκες το τι διάθεση για περικοπές μισθών θα δείξουν οι ομάδες. Γενικά υπάρχει αγωνία στους παίκτες. Πρέπει να δούμε το που θα φτάσουν οι περικοπές μισθών».


Για τα νέα οικονομικά δεδομένα στο ποδόσφαιρο μετά την πανδημία: «Πρέπει να δούμε αυτή τη νέα πραγματικότητα και εάν οι περικοπές θα είναι πραγματικές. Τι εννοώ; Εάν η ομάδα έχει οικονομική ζημία, είναι λογικό το βήμα περικοπών μισθών και αποδοχών. Και αυτό θα επηρεάσει όλους τους Πορτογάλους παίκτες και γενικά το πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

Έχει επίσης σημασία το πως θα αντιδράσει η πορτογαλική Λίγκα και το εάν θα πληρώσει έγκαιρα τις μισθοδοσίες. Η Ένωση των παικτών έχει δηλώσει ανοιχτή στον διάλογο. Τώρα η Πόρτο, η Μπράγκα η Σπόρτινγκ αρχίζουν να παίρνουν θέση, ενώ η Μπενφίκα δεν θέλει να πει κάτι για τώρα.

Η Ένωση των παικτών από μέρους της πάντως ξεκαθαρίζει πως δεν γίνεται να πληρώσουν το μάρμαρο μόνο οι παίκτες. Να πάει μόνο σε αυτούς ο λογαριασμός των οικονομικών ζημιών. Έξω από τα πορτογαλικά σύνορα ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα θα προχωρήσει σε μείωση μισθών για όλους τους υπαλλήλους στην ομάδα για να μειώσει τον οικονομικό αντίκτυπο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Στιγμές σαν και αυτές»: Το υπέροχο βίντεο της ΑΕΚ από τη νίκη με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τσακίρης: «Εμμονή για το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ, καμία άλλη κουβέντα»

Νικολακόπουλος: «Τι κερδίζει, τι χάνει ο Ολυμπιακός από τον τελικό του Κυπέλλου…»

Αθανασίου: «Οι αποφάσεις στο τέλος της σεζόν - Ποιες οι μεταγραφικές αναζητήσεις του Παναθηναϊκού»

Νίκολιτς για το Μουσείο της ΑΕΚ: «Ένιωσα σύνδεση με τη μεγάλη Ιστορία του συλλόγου - Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο»

«Ολυμπιακός, Άντερλεχτ και Νις εξετάζουν την περίπτωση του Ντιαλό»

ΑΕΚ: Ανεβάζει ρυθμούς ο Γιόβιτς και «γκαζώνει» για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Ανοίγει ο φάκελος στόπερ και... μάχη για Τσάπρα ενόψει καλοκαιριού

Τσακίρης: «Οι… υποστηρικτικοί πρωταγωνιστές της ΑΕΚ - Δεδομένα ανοιχτή και η προπόνηση πριν τον Παναθηναϊκό»

Τσανάκας: «Κάθε ματς θα είναι το σημαντικότερο από εδώ και πέρα για τον Ολυμπιακό»