Τον πρωταρχικό στόχο του Ήφαιστου Λήμνου που είναι η παραμονή στην κατηγορία, τόνισε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Χρήστο Ρομπόλη και Παναγιώτη Κεφαλά o τεχνικός της ομάδας, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Ο κόουτς της ομάδας της Λήμνου αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο ήρθε η σπουδαία εντός έδρα νίκη κόντρα στον Προμηθέα με 82-67, σχολίασε την αγάπη του κόσμου, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση των Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωτήρη Μανωλόπουλου στους Χρήστο Ρομπόλη και Παναγιώτη Κεφαλά:

Για το νησί της Λήμνου: «Στη Λήμνο, δεν είχα ξαναέρθει παρόλο που ανακάλυψα ότι έχω ρίζες, είναι πανέμορφο νησί. Το καλοκαίρι είναι πανέμορφος προορισμός και πολύ φιλόξενοι οι άνθρωποι. Δεν υπήρχε τίποτα απολύτως (μπασκετικά) κι επειδή είπαμε για τα τέσσερα συνεχόμενα sold-out είναι και στην καθημερινότητά μας. Όταν περπατάμε στην πόλη ο κόσμος είναι πολύ ενθουσιασμένος, με τον καλό λόγο, δεν έχουμε ακούσει τίποτα αρνητικό».

Για τον Ήφαιστο Λήμνου: «Έχουμε βελτίωση, τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ καλά, έχουν υπομονή γιατί οι προπονήσεις είναι δύσκολες, αλλά στο φινάλε τι άλλο να κάνουμε εδώ, θα αφοσιωθούμε στο μπάσκετ. Χθες παίξαμε πολύ καλά και είμαι περήφανος. Παίξαμε με τον Προμηθέα που είναι από τις τοπ ομάδες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, έχει ποιοτικούς Έλληνες συνειδητοποιημένους παίκτες, προπονητή, εγκαταστάσεις. Έχει τα πάντα».

Για το πώς ήρθε η νίκη: «Παίξαμε πάρα πολύ καλά. Δεν θα πω ότι ο Προμηθέας δεν έπαιξε καλά γιατί είναι μια ομάδα που δεν τα παρατά. Ο σχεδιασμός και η τακτική που δουλέψαμε μας βγήκε, περιορίσαμε τα δυνατά στοιχεία του Προμηθέα εκτός από τα επιθετικά ριμπάουντ. Νομίζω περιορίσαμε καλά τους σουτέρ, τη δημιουργία του Προμηθέα σε ένα καλό βαθμό, και παράλληλα είχαμε καλή κυκλοφορία και 40% στα τρίποντα. Είχαμε 54% στα δίποντα, βάλαμε τη μπάλα μέσα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για το ποιος είναι ο στόχος της ομάδας: «Δεν αλλάζει τίποτα. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό φέτος, θα παιχτεί μέχρι το τέλος. Αν εμείς μαθηματικά δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι άλλο. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Επόμενο είναι αυτό με το Χολαργό, για το πρώτο μας διπλό και προχωράμε. Όλες οι ομάδες έχουν δείξει ότι μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε. Προγραμματισμό εννοείται ότι κάνουμε. Έχουμε μια σειρά παιχνιδιών που μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να προετοιμαστούμε κατάλληλα, αλλά πάντα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι όχι παρακάτω».

Για το τι δεν πάει καλά στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ: «Το τι δεν πάει καλά , είναι ότι δεν παίζει καλά αυτή τη περίοδο. Μέσα στη χρονιά όλες οι ομάδες περνάνε κρίσεις. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός περνάει την κρίση του αλλά έχει την εμπειρία να την ξεπεράσει».

Για το αν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χρειάζεται προσθήκες: «Στην αρχή είδα πολύ δυνατό το ρόστερ. Από εκεί και πέρα αν κάποιος παίκτης δεν παίζει καλά για μεγάλο διάστημα για Χ, Ψ λόγους. Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε εμείς. Αν μέσα στην ομάδα θεωρούν ότι δεν μπορεί να αλλάξει.. Δεν είμαι υπέρ των αλλαγών, θέλω να βοηθάω τους παίκτες για να με βοηθήσουν και εκείνοι».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι άλλη περίπτωση γιατί είναι καινούρια ομάδα με έναν προπονητή που θέλει να παίξει διαφορετικό μπάσκετ. Είναι λογικό να έχουν σκαμπανεβάσματα. Το αν πρέπει να πάρουν παίκτη το ξέρουν οι ίδιοι. Για γκαρντ που ακούγεται, ο Μάντζαρης ήταν πολύ καλός στο προτελευταίο παιχνίδι. Αλλά σε μια ομάδα μόνο οι ίδιοι μπορούν να ξέρουν».

Για την ΑΕΚ: «Με φουλ ρόστερ έχουν έναν πολύ δυνατό ρυθμό, αθλητικότητα, παίκτες με προσωπικότητα, μπορούν να γίνουν σκληροί, ο Ματσιούλις δίνει πολλά με την εμπειρία του, με το physical game. Απλά είχαν τις ατυχίες με τους τραυματισμούς. Όταν βρεθούν όλοι μαζί θα είναι πολύ δυνατοί».

Για το χειροκρότημα που δέχθηκε στο ΟΑΚΑ: «Χάρηκα πολύ γιατί στην ΑΕΚ ήμουν σχεδόν τρία χρόνια, νομίζω έχω δουλέψει πάρα πολύ για όλο το στήσιμο της ομάδας. Αυτό το έχει αναγνωρίσει ο κόσμος και τους ευχαριστώ πολύ. Και στο δρόμο που συναντώ τα σχόλια είναι πάντα πολύ θετικά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube