Ο Άντι Μάρεϊ ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή κόντρα στον σκληροτράχηλο 37χρονο Ράντεκ Στέφανεκ με 3-2 σετ (3-6, 3-6, 6-0, 6-3, 7-5) με το παιχνίδι να γίνεται σε δύο δόσεις, αφού τη Δευτέρα διακόπηκε λόγω σκότους (δεν υπάρχουν προβολείς στο γήπεδο).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Σκωτσέζος ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης για τον «χωρισμό» του με την Αμελί Μορεσμό. «Εγώ και η Αμελί είχαμε μια καλή σχέση, ασφαλώς δεν τσακωθήκαμε», είπε ο Μάρεϊ.

Θυμίζουμε πως ο Μάρεϊ ήταν ο πρώτος παίκτης, που είναι απ τους κορυφαίους, που προσλαμβάνει γυναίκα προπονήτρια, όταν ξεκίνησε να συνεργάζεται μαζί της τον Ιούνιο του 2014.

Ο Μάρεϊ αρνείται ότι ο λόγος του τέλους συνεργασίας τους , ήταν επειδή μαλώσανε, αλλά ο ελάχιστος χρόνος που συνεργαζόντουσαν μαζί.

«Ο λόγος που σταματήσαμε να δουλεύουμε μαζί, ήταν το γεγονός ότι κυριολεκτικά περάσαμε λίγη ώρα μαζί το διάστημα των τριών μηνών πριν την έναρξη των major τουρνουά. Εκείνη την περίοδο δεν μπορούσε να με βοηθήσει».

Ο Μάρεϊ κέρδισε εφτά τρόπαια υπό τις οδηγίες της Μορεσμό, με τα δύο από αυτά να είναι στο χώμα, κάτι που ο Σκωτσέζος δεν είχε καταφέρει ξανά σε αυτή την επιφάνεια.



Παρόλα αυτά, η Γαλλίδα δεν ήταν όλο το διάστημα με τον Μάρεϊ, από τότε που γέννησε τον γιο της Άαρον τον περασμένο Αύγουστο.

Πριν τις πρόσφατες δηλώσεις της Μορεσμό, όπου είχε χαρακτηρίσει περίπλοκο και κομπλεξικό άτομο τον Σκωτσέζο, ο ίδιος είπε χτες ότι είχε δώσει συνέντευξη πριν τη δική της. «Έδωσα συνέντευξη πριν πει οτιδήποτε η Αμελί τις τελευταίες δύο μέρες. Υποτίθεται ότι εγώ ανταπέδιδα τα σχόλια της Αμελί και διαφωνούσα με ό,τι μου έλεγε και ότι είχαμε ένα σκληρό χωρισμό», πρόσθεσε ο Μάρεϊ.

«Απλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Όταν τελειώσαμε τη συνεργασία μας στο τουρνουά της Μαδρίτης, μιλήσαμε πολύ ήρεμα. Ο λόγος που σταματήσαμε να δουλεύουμε μαζί δεν είναι η συμπεριφορά μου στο court. Στην Μαδρίτη που μιλήσαμε, δεν συζητήσαμε αυτό που είπε η Μορεσμό για τον χαρακτήρα μου», δήλωσε ο Μάρεϊ.

Ο Μάρεϊ είπε ότι προσπαθεί να περιορίσει τη συνήθεια να φωνάζει στο τιμ του, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

«Στο court, όταν χάνω είμαι πολύ απογοητευμένος. Όταν κερδίζω, προφανώς είμαι χαρούμενος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι κόμπλεξ ή όχι. Παραδόξως είναι αρκετά απλό σε μένα», τόνισε το No. 2 του κόσμου.

Όσον αφορά το Roland Garros, στο δεύτερο γύρο θα συναντήσει σήμερα τον 22χρονο Γάλλο Ματίας Μπουργκέ, που νίκησε με 3-0 σετ (7-5, 7-6, 7-6) τον Ισπανό, Ζορντί Σάμπερ-Μοντάνα τη Δευτέρα.

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube