«Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Ψάχνουμε να βρούμε προηγούμενο και δεν βρίσκουμε. Η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ακυρώθηκε από την πλευρά του Βρετανού πρωθυπουργού και εικάζουμε το προφανές, ότι ενοχλήθηκε για τις δηλώσεις με τις πάγιες θέσεις της χώρας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Δήλωσε δε, ότι η ακύρωση της συνάντησης έγινε γνωστή, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας στον οποίο εξέφρασε τις πάγιες θέσεις της χώρας μας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

«Προτιμότερο είναι η έκφραση μια διαφωνίας, ειδικά όταν έρχεται ένας πρωθυπουργός από μια άλλη χώρα με βαριά ατζέντα όπως είναι το Μεσανατολικό», είπε και πρόσθεσε ότι στη στάση αυτή απαντάει η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος εξέφρασε την ενόχλησή του και τόνισε ότι όποιος πιστεύει στις θέσεις του δε φοβάται να τις εκφράσει.

Ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε τόνισε ότι η στάση της Βρετανικής κυβέρνησης δεν δείχνει σεβασμό όχι μόνο στον πρωθυπουργό αλλά σε όλη τη χώρα.

«Εμείς δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ζήτημα με μια χώρα που έχουμε καλές σχέσεις. Για τα γλυπτά, η διαπραγμάτευση είναι μεταξύ του ελληνικού κράτους και του βρετανικού μουσείου και αποτελεί μια διαδικασία που εξελίσσεται και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να θεωρηθεί γενικευμένη κρίση» και συμπλήρωσε ότι το γεγονός καταγράφεται «ως μια ατομική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού, αρνητική».

Στην ερώτηση, εάν υπάρχει κάτι παραπάνω στη στάση αυτή και αφορά και άλλα ζητήματα «νομίζω ότι η αιτία είναι αυτό το ζήτημα αυτό» και κατέληξε ότι «η χώρα θα συνεχίσει να εκφράζει τις πάγιες θέσεις της».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις Σαμαρά και άλλων βουλευτών αναφορικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «μεσα στα όργανα εκφράζει τις θέσεις τους και τις διαφωνίες του. Θέλουμε να φέρουμε αυτή τη μεταρρύθμιση», επισήμανε και πρόσθεσε πως «θα έρθει η στιγμή που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στο υπουργικό και εκεί θα γίνουν γνωστές οι θέσεις. Είναι γνωστές οι θέσεις του πρώην πρωθυπουργού και είναι σεβαστές.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία: Σαρώνουν τη χώρα ισχυρές καταιγίδες – Μηνύματα από το 112, κλειστά σχολεία και Red Code

Ο Λευκός Οίκος «τελείωσε» την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Ζητήσαμε την παραίτησή της»

Υδροστρόβιλοι εμφανίστηκαν ανοιχτά της Λυκοποριάς, στον Κορινθιακό Κόλπο

Παρουσιάστηκε ο «πυρπολητής»: Επόμενο βήμα η μαζική παραγωγή του - Δείτε φωτογραφίες

Γλυφάδα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε οδηγούς με τη μέθοδο του «σκασμένου ελαστικού»

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που προμήθευσε τον φίλο της 20χρονης με χάπια MDMA

Δελτίο επίκινδυνων καιρικών φαινομένων: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας

Χτυπήθηκαν από drones δύο πλοία στα ανοικτά της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα – Το ένα βυθίστηκε