Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σχολή καλών τεχνών στην υπό πολιορκία Μαριούπολη, όπου είχαν βρει καταφύγιο περίπου 400 κάτοικοι, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στον απόηχο του βομβαρδισμού του θεάτρου της πόλης. 

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες από τη χθεσινή επίθεση, αν και το δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι το κτίριο καταστράφηκε και ότι υπήρχαν θύματα κάτω από τα χαλάσματα. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητη πηγή.

Οι μάχες έχουν απομακρυνθεί από τον Νικολάεφ, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα χτυπούν την πόλη από απόσταση 50-70 χιλιομέτρων, ανέφερε το πρωί της Κυριακής η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ Έλλη Κασόλη. Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Νικολάεφ Βιτάλι Κιμ έκανε την ανακοίνωση στον αέρα του μαραθωνίου στα ουκρανικά κανάλια. «Οι μάχες απομακρύνονται τώρα από τον Νικολάεφ προς διαφορετική κατεύθυνση», είπε, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς. Ο Βιτάλι Κιμ πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι κατακτητές συνεχίζουν να βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές της πόλης. 

Κοντεύει ένας μήνας (25η μέρα) από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και η Μόσχα κάνει μόνο περιορισμένες προόδους, αναφέρει στο μεταξύ το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), εκτιμώντας παρατεταμένο αδιέξοδο. Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για 14.400 Ρώσους νεκρούς στρατιώτες, και τέσσερις στρατηγούς, ενώ οι ΗΠΑ για τουλάχιστον 7.000 Ρώσους στρατιώτες, ενώ η Μόσχα για 500. Εκατοντάδες είναι οι νεκροί Ουκρανοί πολίτες, ενώ πάνω από 6.000 άμαχοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους μετά τη συμφωνία για ανθρωπιστικούς διαδρόμους. 

Σύμφωνα με το ISW, τίθενται οι προϋποθέσεις ώστε ο πόλεμος στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας να μεταβληθεί σε αδιέξοδο που θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες μετά από συμπλοκή στη Νικόπολη

Δολοφονία 15χρονου στην Καλλιθέα: Προφυλακίστηκαν ο δράστης και άλλοι δύο κατηγορούμενοι

Πιθανό νέο πολιτικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Επένδυση Τραμπ στην Axon λίγο πριν το συμβόλαιο-μαμούθ για Taser της ICE

Ελληνική επιστημονική αποστολή στη Βενεζουέλα για την υποστήριξη των σεισμόπληκτων περιοχών

«Παγώνουν» οι αυξήσεις το καλοκαίρι, στόχος μειώσεις τιμών από Σεπτέμβριο - Τι αποφασίστηκε για την ακρίβεια

Πυροβολισμοί στη Γερμανία: 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - 2 συλλήψεις - Δείτε βίντεο

Νέο τρομακτικό βίντεο από τον σεισμό στη Βενεζουέλα

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον θάνατο του 3χρονου Άγγελου: Προτείνει την ενοχή των δύο κατηγορουμένων

Αποζημίωση 360.000 ευρώ στην οικογένεια 15χρονου θύματος θανατηφόρου περιστατικού με καραμπίνα στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά στην Καλλιθέα: «Να ‘ναι καλά τα παιδιά, με κράτησαν» λέει η 75χρονη - «Τους ευχαριστούμε», δηλώνει ο γιος της