Μετά την επιβλητική του παρουσία στο φετινό Ευρωμπάσκετ με την εθνική Φινλανδίας, ο Λάουρι Μάρκανεν επέστρεψε στις ΗΠΑ για να ενταχθεί στην προετοιμασία των Γιούτα Τζαζ, οι οποίοι τον απέκτησαν μέσω ανταλλαγής τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της Media Day της νέας του ομάδας, ο 25χρονος φόργουορντ μίλησε για τις διαφορές μεταξύ NBA και ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του στο Ευρωμπάσκετ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.

Οι δηλώσεις του Μάρκανεν:

«Το NBA είναι λίγο διαφορετικό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Υπάρχουν κάποιοι διαφορετικοί κανονισμοί. Στην Ευρώπη δεν παίρνεις τόσο εύκολα σφυρίγματα από τους διαιτητές. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά».

Για την πολύ καλή παρουσία του στο Ευρωμπάσκετ: «Έχω αυτοπεποίθηση και έδειξα πώς μπορώ να παίξω μπάσκετ. Δεν ήταν έκπληξη για εμένα. Τώρα είναι η ώρα να το δείξω και εδώ (σ.σ. στο NBA) συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά. Όσα έζησα αυτό το καλοκαίρι αποτελούν μια σπουδαία εμπειρία, ήταν ένα από τα ανταγωνιστικότερα Ευρωμπάσκετ που έχουν γίνει ποτέ, με τη συμμετοχή πολλών παικτών που αγωνίζονται στο NBA».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube