Την πεποίθηση του πως ο χώρος του ποδοσφαίρου έχει χάσει το ρομαντισμό του και έχει γίνει σαν την show business, εξέφρασε σε δηλώσεις του στη «Il Sole 24» ο Τζιουζέπε Μαρότα, ο οποίος από το 2010 βρίσκεται στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή της Γιουβέντους.

« Σε 40 χρόνια παρουσίας μου στο χώρο έχω δει τα πάντα να αλλάζουν και να εξελίσσονται. Από τις διαφημίσεις, μέχρι τα τηλεοπτικά δικαιώματα, μέχρι και σήμερα με τα τεράστια ποσά, τα οποία δαπανώνται για μεταγραφές. Όλα αυτά που συμβαίνουν έχουν στερήσει το ρομαντισμό του αθλήματος», δήλωσε αρχικά ο 60χρονος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Τόττι και ο Μπουφόν, θα μείνουν στην ιστορία ως τα τελευταία παραδείγματα ποδοσφαιριστών του κλασσικού ποδοσφαίρου. Πλέον οι καλύτεροι παίκτες στο κόσμο θα μοιάζουν με τους αστέρες της show business και θα αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο σαν μια συνηθισμένη δουλειά, χωρίς αυτοπειθαρχία ή περιορισμούς. Είναι κάτι το οποίο δεν το θέλουμε όμως η παγκόσμια οικονομία μας οδηγεί ολοένα και περισσότερο προς σε αυτή τη κατεύθηνση».

Επιμέλεια: Κυριάκος Δημητρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube