Γρήγορα αντανακλαστικά έδειξε το Μαρούσι. Λίγες ώρες μετά τη βαριά ήττα από τον Πανιώνιο και την ανακοίνωση της παραίτησης του Νίκου Βετούλα, η ομάδα των βορείων προαστίων επισημοποίησε την πρόσληψη του Ηλία Ζούρου.

Ο έμπειρος τεχνικός συμφώνησε για 1,5 χρόνο με τους «κιτρινόμαυρους», με τον πρόεδρο της ομάδας, Δήμο Στασινόπουλο, να κινείται άμεσα και να κάνει μία ακόμη οικονομική υπέρβαση, έτσι ώστε να δει την ομάδα να βελτιώνεται και να παίζει το μπάσκετ που μπορεί βάσει του πολύ καλού ρόστερ που διαθέτει.

Ο Ζούρος επιστρέφει στο Μαρούσι ως πρώτος προπονητής αφού είχε εργαστεί στην ομάδα και την σεζόν 1998-99 (την χρονιά της επανόδου στην Α1) ως άμεσος συνεργάτης του Κώστα Πετρόπουλου. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΚ Betsson αλλά και της Σατζές Βηρυττού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 1896 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ηλία Ζούρο. Ο 58χρονος τεχνικός συμφώνησε για 1,5 χρόνο, με τον πρόεδρο της ομάδας, Δήμο Στασινόπουλο, ο οποίος κινήθηκε άμεσα και έκανε μια ακόμη υπέρβαση στην προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα να βρει τον δρόμο της. Ο Ζούρος, επιστρέφει στο Μαρούσι ως πρώτος προπονητής αφού είχε εργαστεί στην ομάδα και την σεζόν 1998-99 (την χρονιά της επανόδου στην Α1) ως άμεσος συνεργάτης του Κώστα Πετρόπουλου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Ηλίας Ζούρος γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1966. Ξεκίνησε την προπονητική του διαδρομή από νεαρή ηλικία ως τεχνικός των τμημάτων υποδομής του Πανιωνίου. Στην Ελλάδα, ως πρώτος προπονητής δούλεψε στο Παλαιό Φάληρο, στον Ολυμπιακό, στη Ν. Ηστ, τον Άρη, τον Πανελλήνιο, το Περιστέρι, τον Προμηθέα και την ΑΕΚ, ενώ έχει μακρά θητεία σε ομάδες του εξωτερικού. Δούλεψε στην Σατζές Βηρυττού, την Ρασίνγκ Κλαμπ, την Ζαλγκίρις Κάουνας, την Ανατολού Εφές, την Τόφας Μπούρρσα και την Μπούντουτσνοστ. Διετέλεσε προπονητής στην Εθνική Ελλάδας (2011-12) και την Εθνική Γεωργίας (2016-2023)

ΤΙΤΛΟΙ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Το 2003, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Λιβάνου και το FIBA Asia Champions Cup, με τη Σατζές Βηρυτού. Οδήγησε τον Πανελλήνιο σε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην Ιστορία του με την πρόκριση στο Final 4 tου Εurocup, την περίοδο 2009-2010 και παράλληλα δε, αναδείχθηκε και Προπονητής της Χρονιάς στη διοργάνωση. Με την Ζαλγκίρις (δυο θητείες) κατέκτησε τρία τρόπαια (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Πρωτάθλημα Βαλτικής Λίγκας). Οδήγησε την Εθνική Γεωργίας στην τελική φάση του τελευταίου Ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.
Coach καλωσόρισες στην οικογένεια του Αμαρουσίου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εμψύχωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Μυστακίδης μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό

Άρης Betsson: Πολύ ψηλά στη λίστα των γκαρντ η περίπτωση του Κόρι Τζόσεφ!

Μπούτσκος: «Έχουμε πίκρα που δεν φύγαμε νικητές - Να δούμε τα κριτήρια των διαιτητών στις επαφές»

Χολμς: «Έχουμε τραυματίες αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι δικαιολογία»

Αταμάν: «Κάποιοι δεν αξίζουν να αγωνίζονται στην ομάδα - Είναι αργά για αλλαγές, όσοι δεν ακολουθούν δεν θα παίζουν»

Το comeback του ΠΑΟΚ και η ψυχραιμία του Παναθηναϊκού: Tα highlights από το «θρίλερ» στο Παλατάκι

Μπούτσκος: «Περήφανος για το πώς προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο - Λεπτομέρειες έκριναν το ματς, ψηλά το κεφάλι»

Οι αντιδράσεις του Μυστακίδη στο δραματικό φινάλε του ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Καρφιά Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες δεν μας προσφέρουν τίποτα - Δεν μπορώ να βρω τη λύση, εκείνοι πρέπει να τη βρουν»!

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Πέρασε δύσκολα από το Παλατάκι και παρέμεινε στο κατόπι της κορυφής ο Παναθηναϊκός