Πρεμιέρα στη φετινή Stoiximan GBL κάνουν σήμερα το μεσημέρι το Μαρούσι και ο Ολυμπιακός!

Μετά από το χθεσινό πλούσιο πρόγραμμα με τις πρώτες τέσσερις αναμετρήσεις, η αγωνιστική δράση του ελληνικού πρωταθλήματος συνεχίζεται απόψε στις 13:00 όπου η ομάδα των Βορείων Προαστείων θα υποδεχθεί τους «ερυθρόλευκους» (ΕΡΤ 2, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6) στο ανακαινισμένο και εντυπωσιακό Κλειστό του Αγίου Θωμά, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.




Οι γηπεδούχοι ξεκινούν απόψε τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στη νέα σεζόν μετά από ένα καλοκαίρι όπου προέβησαν σε πολλές αλλαγές στην ομάδα. Αρχικώς, ο άλλαξαν προπονητή, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να αναλαμβάνει τις τύχες του Αμαρουσίου, ενώ, από το περσινό ρόστερ έμειναν έξι παίκτες και αποκτήθηκαν οκτώ. Αναμφίβολα το «υλικό» που διαθέτει φέτος η ομάδα των Βορείων Προαστείων είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρσι και στόχος όλων στον σύλλογο είναι μια σαφώς καλύτερη πορεία στη φετινή Stoiximan GBL σε σχέση με πέρσι όπου πάλεψε για την παραμονή του. Από τις προσθήκες ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ντάριλ Μέικον, Γιώργου Καλαϊτζάκη, Τζόρνταν Κινγκ και Τζακόρι Γουίλιαμς.

Από την άλλη πλευρά, το αποψινό θα είναι το πέμπτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη φετινή χρονιά, μετά από τα δύο ματς στο Super Cup και την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και τα δύο πιο πρόσφατα στην Ευρωλίγκα. Την περασμένη Πέμπτη, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πλήρωσε το επιθετικό μπλακ άουτ που υπέστη την τελευταία περίοδο και ηττήθηκε με σκορ 89-77 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται απόψε να αφήσουν εκτός εξάδας ξένων δύο παίκτες από τους Εβάν Φουρνιέ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Τάισον Γουόρντ, Σέιμπεν Λι, Ντόντα Χολ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Άλεκ Πίτερς και Φραν Νιλικίνα. Θυμίζουμε πως ο Κίναν Έβανς έμεινε εκτός λίστας ξένων στο ξεκίνημα της σεζόν στην GBL.

Σήμερα αναμένεται να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι Λαρεντζάκης, Νετζήπογλου και Κώστας Αντετοκούνμπο, ενώ, πολύ πιθανό είναι να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα» ο Φραν Νιλικίνα.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Σάββατο 04/10

Κολοσσός Ρόδου-ΑΕΚ 85-87
Καρδίτσα-Άρης 91-77
Ηρακλής-Προμηθέας Πάτρας 90-79
Πανιώνιος-Περιστέρι 61-87

Κυριακή 05/10


Μαρούσι-Ολυμπιακός (13:00)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (16:00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λιόλιος: «Ο υπουργός Αθλητισμού να μην αφήνει καμία σκιά, ούτε να επιτρέπει να λασπολογούν δημόσια πρόσωπα»

Ολυμπιακός: Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για Τζόουνς και Super Cup

Έτοιμος για το ντέρμπι με Ηρακλή ο ΠΑΟΚ - Μπούτσκος: «Μας περιμένει ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι»

Στο μικροσκόπιο η σχέση Λιόλιου-Προμηθέα μετά την παρέμβαση του υφυπουργείου Αθλητισμού

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Betsson αναλαμβάνει τα αναπτυξιακά τμήματα των ακαδημιών

Παναθηναϊκός AKTOR: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι θέατρο σκιών, ο Λιόλιος κουνάει τις μαριονέτες - Παραίτηση ή αποπομπή»!

Τρεις αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο στον Ταϊρίκ Τζόουνς για χειρονομία στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό AKTOR για την απουσία του από το Super Cup

Βαριά πρόστιμα σε Αταμάν, Γιαννακόπουλο και ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το ντέρμπι με Ολυμπιακό

ΕΟΚ: «Παγώνουν» οι τελικοί Αθηναϊκός-Παναθηναϊκός μέχρι την απόφαση για την ένσταση